De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Op deze manieren voorkomt Android 10 waterschade en oververhitting

Michel van 't Klaphek
5 september 2019, 10:32
2 min leestijd
Op deze manieren voorkomt Android 10 waterschade en oververhitting

Met Android 10 wordt het besturingssysteem weer een stukje veiliger. Voortaan krijg je namelijk een waarschuwing wanneer er water of vuil in de usb-poort vastzit. Ook krijg je een alarm wanneer de telefoon oververhit raakt.

Lees verder na de advertentie.

Zo voorkomt Android 10 oververhitting en waterschade

Android 10 is officieel verschenen voor alle Google Pixel-telefoons. Ook Essential was er als de kippen bij om haar smartphone te updaten en OnePlus heeft inmiddels een bèta uitgebracht voor de OnePlus 7 (Pro). Naast in het oog springende functies zoals de donkere modus en meer privacy-opties bevat de update ook twee kleine, onopvallende toevoegingen.

Android 10 oververhitting

Ten eerste blokkeert je Android-telefoon voortaan automatisch de usb-poort wanneer deze nat is, of vuil bevat. Zodra je de ingang hebt drooggemaakt, of de prop stof hebt weggehaald ontgrendelt hij weer. Je krijgt hiervan automatisch een melding dat het weer veilig is om een kabel aan te sluiten. Ook kun je de usb-poort weer handmatig activeren, maar dit is uiteraard niet zonder risico.

Lees ook: Zo zet je de donkere modus van Android 10 aan

Oververhitting

Daarnaast geeft Android 10 een seintje wanneer je smartphone te heet dreigt te worden. Je krijgt hiervan automatisch een melding wanneer de usb-poort oververhit raakt. De notificatie vertelt dat het beter is om de oplader te verwijderen.

Ook geeft Android 10 de waarschuwing dat de kabel mogelijk warm is. Uit de broncode blijkt dat je de waarschuwing krijgt zodra de binnenkant van je smartphone 60 graden Celsius aantikt. Vanaf 65 graden Celsius ontstaat er het gevaar dat interne onderdelen smelten.

Over Android 10

Android 10 biedt tal van vernieuwingen. Zo is het deelmenu aangepakt en eindelijk een stuk sneller. Ook kun je makkelijker multitasken dankzij Bubbels en is de systeembrede donkere modus beter voor je ogen. Daarnaast neemt de Focus-modus onnodige afleidingen weg. Lees meer over de vernieuwingen op onze Android 10-overzichtspagina, of bekijk onderstaande video.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's