Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Android 10 vanaf 3 september beschikbaar voor Pixel-telefoons’

Wouter Nijsen
26 augustus 2019, 13:49
2 min leestijd
‘Android 10 vanaf 3 september beschikbaar voor Pixel-telefoons’

We wisten dat de officiële release van Android 10 niet lang meer op zich zou laten wachten, nu weten we op welke dag de update waarschijnlijk beschikbaar komt. Op 3 september moet de nieuwste Android-versie verschijnen voor Googles eigen Pixel-smartphones.

Lees verder na de advertentie.

‘Android 10 release op 3 september’

Een medewerker van Googles supportafdeling heeft aan website PhoneArena bevestigd dat Android 10 op dinsdag 3 september verschijnt voor de Pixel-telefoons. De Google Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL en Pixel 2 en Pixel 2 XL ontvangen de update dan meteen.

Ook de originele Google Pixel en Pixel XL uit 2016 worden van een Android 10-update voorzien, ondanks dat Google bij de release maar twee jaar aan Android-upgrades beloofde.

Na de officiële release van Android 10 is het aan andere fabrikanten – zoals Samsung, OnePlus en Nokia – om hun eigen smartphones bij te werken. Hoe lang dit duurt en welke telefoons de update krijgen, verschilt per fabrikant. Merken als Nokia en OnePlus zijn doorgaans vlot met het uitbrengen van nieuwe Android-updates, terwijl bijvoorbeeld Motorola, HTC en LG langer de tijd nemen.

Nokia heeft bevestigd welke smartphones de update kunnen verwachten. De Nokia 9 PureView, Nokia 8.1 en Nokia 7.1 staan bovenaan het lijstje van de fabrikant en krijgen nog voor het einde van 2019 een Android 10-update. Oudere modellen, zoals de Nokia 7 Plus en Nokia 6.1, zijn daarna aan de beurt.

Wat je moet weten over Android 10

Google maakte vorige week bekend dat het nieuwe Android-versies niet meer naar zoetigheden gaat noemen, maar voortaan voor versienummers kiest. Android Q wordt daarmee Android 10 en upgrades die de komende jaren verschijnen worden Android 11, Android 12 etcetera genoemd. Hierdoor wordt het volgens Google duidelijker wat de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem is.

Android 10 voegt een hoop nieuwe functies toe, waaronder een donkere modus, meer privacy-opties, verbeterd deelmenu en ondersteuning voor opvouwbare smartphones. Ook wordt de gebarenbediening verbeterd. Check voor alle nieuwe features onze Android 10-versiepagina.

Het laatste nieuws over Android 10

Bron: PhoneArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu