De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android 10-update voor Samsung Galaxy S10 nu in Nederland

Colin Baak
5 december 2019, 8:52
2 min leestijd
Android 10-update voor Samsung Galaxy S10 nu in Nederland

We hebben er even op moeten wachten, maar de Android 10-uitrol is ook voor Nederlandse Samsung Galaxy S10-eigenaren begonnen. De software is binnen te hengelen via een OTA-update of de SmartSwitch-software op een computer.

Android 10 voor Samsung Galaxy S10 in Nederland

Android 10 voor Samsung Galaxy S10

Heb je een Samsung Galaxy S10e, Galaxy S10 of S10 Plus, dan is er goed nieuws. De uitrol van de stabiele versie van Android 10 voor die toestellen is namelijk ook in Nederland begonnen. Dat gaat via een zogenaamde OTA-update, direct op jouw toestel. Dat staat voor Over The Air, maar dat betekent ook dat jij misschien nog even moet wachten om Android 10 te kunnen downloaden.

Je kunt ook gebruikmaken van de SmartSwitch-software die je installeert op je computer. Daarmee kom je er ook al snel achter of de nieuwe software al op jouw toestel geïnstalleerd kan worden.

Vernieuwingen van Android 10

Samsung koos er eerst voor om een bètaprogramma op te zetten voor Android 10. Vanaf vorige week verscheen de software in Duitsland. Ook in andere landen, zoals Spanje, kon Android 10 inmiddels gedownload worden.

De Android 10-update introduceert bij Samsung onder andere een nieuwe versie van de OneUI-schil. Met OneUI 2.0 moet je jezelf nog meer kunnen focussen en minder afgeleid worden. Dat probeert Samsung onder andere te doen door notificaties minder ruimte in te laten nemen.

Om te kijken of jouw toestel ook Android 10 krijgt en wanneer check je ons Android 10 update-overzicht. De nieuwe software komt ook naar andere toestellen van de fabrikant, zoals de Note 10Note 10 PlusNote 9 en Galaxy S9. Ook verschillende toestellen in het middensegment zoals de Galaxy A50Galaxy A70 en Galaxy M20, krijgen een update. Dit gebeurt hoogstwaarschijnlijk volgend jaar.

Lees ook: Deze Samsung-toestellen krijgen een update naar Android 10

Krijg jij de nieuwe software al binnen op jouw Samsung Galaxy S10, S10 Plus of S10e, laat het dan even weten in de comments.

Bedankt voor de tip Niels!

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu