De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Waar blijft de Android 10-update voor de OnePlus 6(T)?

Dennis de Vries
18 november 2019, 11:14
2 min leestijd
Waar blijft de Android 10-update voor de OnePlus 6(T)?

Bezitters van de OnePlus 6 en OnePlus 6T zouden begin deze maand al kunnen updaten naar Android 10. Voorlopig komt het er echter niet van. Wat is de stand van zaken?

Lees verder na de advertentie.

Android 10-update OnePlus 6(T) vertraagd

De OnePlus 6 en OnePlus 6T zouden begin november een update krijgen naar de nieuwste versie van Android. Even leek OnePlus die belofte waar te maken. Maar momenteel is de uitrol van OxygenOS 10, wat Android 10 naar de onePlus-toestellen brengt, voor onbepaalde tijd stopgezet.

Android 10 update OnePlus 6T

Nadat de testversie van OxygenOS 10 al eventjes te downloaden was, werd op 2 november ook de officiële update langzaamaan uitgerold. Gebruikers die de update echter installeerden, meldden problemen met de vingerafdrukscanner. OnePlus stopte daarom even met de uitrol van software. Twee dagen laten leken de problemen opgelost en konden sommige gebruikers ‘m weer installeren.

Uitrol stilletjes gepauzeerd

Ook nu was er het een en ander mis met de software. Zo is voor sommige gebruikers de app Digitaal Welzijn ineens verdwenen en werkt de optie om de notch softwarematig weg te werken niet goed. OnePlus besloot daarom stilletjes om wederom te wachten met het beschikbaar maken van Android 10 voor de OnePlus 6 en 6T. Zo krijgen ontwikkelaars de tijd om alle bugs op te lossen en foutloze software af te leveren.

Dat is de huidige situatie. De laatste officiële update van OnePlus staat op het supportforum en dateert van 9 november: “De update is nog niet wereldwijd uitgerold. Het team werkt aan een nieuwe versie om problemen op te lossen. Die wordt uitgegeven zodra het klaar is.” De Android 10-update voor de OnePlus 6 en 6T is dus nog werk in uitvoering. Een exacte releasedatum is op dit moment niet bekend. Android Planet heeft navraag gedaan bij de fabrikant, maar vooralsnog geen reactie ontvangen.

→ Lees de uitgebreide reviews van de OnePlus 6 en de OnePlus 6T

OnePlus 6T update

Nieuw in OxygenOS 10

Zodra de update komt, installeert deze OxygenOS 10 op de smartphones. Die is volledig gebaseerd op Android 10. Naast alle nieuwe functies in Android 10, voorziet het ook in een nieuw ontworpen interface, zijn er veegbewegingen toegevoegd om te navigeren door het toestel en is Game Space uitgebreid om al je mobiele games op één plek te bewaren.

Heb je een Oneplus 6 of OnePlus 6T, dan hoef je niets te doen voor de update, behalve wat geduld te hebben. Zodra hij beschikbaar is, krijg je vanzelf een notificatie waarna je Android 10 op het toestel kunt installeren.

Lees meer over de OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu