De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nieuwe Android 11 Developer Preview laat 5 fraaie toevoegingen zien

Michel van 't Klaphek
18 maart 2020, 18:14
2 min leestijd
Nieuwe Android 11 Developer Preview laat 5 fraaie toevoegingen zien

Ondersteuning voor opvouwbare smartphones en apps die rekening houden met jouw ververssnelheid: de tweede Developer Preview van Android 11 laat een hoop mooie vernieuwingen zien. Tijd voor een overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Tweede Android 11 Developer Preview laat 5 vernieuwingen zien

Een maand na de release van de eerste Android 11 Developer Preview is Google terug met een opvolger. Let op: deze versie is enkel bedoeld voor Googles eigen smartphones en ontwikkelaars. In praktijk kunnen dus slechts een handjevol smartphones ermee aan de slag. Wel werpen de ontwikkelaarsversies een eerste blik op de nieuwste functies van Android 11. Dit zijn de 5 beste toevoegingen aan de tweede Android 11 Developer Preview.

1. Notificatiegeschiedenis

Heb je per ongeluk een notificatie weggeveegd? In Android 11 kun je straks een overzicht van alle meldingen openen. In deze geschiedenis kun je dus makkelijk terugvinden wat je per ongeluk hebt weggeveegd. Indirect betekent deze toevoeging waarschijnlijk wel de doodsteek voor onafhankelijke apps als Unnotification.

Lees ook: Notificatie per ongeluk weggeveegd? Zo haal je hem terug

google pixel 4 xl dubbeltik android 11

2. Ingebouwde screenrecorder

Nu heb je er nog een aparte app voor nodig, maar straks zit het gewoon in Android ingebouwd. We hebben het over een screenrecorder. Hiermee is het mogelijk om een opname te maken van wat er momenteel op jouw scherm gebeurt. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je iemand iets wil uitleggen.

3. De beste ververssnelheid

Steeds meer Android-smartphones hebben schermen met hoge ververssnelheden van bijvoorbeeld 90Hz. De kersverse Samsung Galaxy S20 heeft zelfs een 120Hz-display. Dit betekent dat het beeld 120 maal per seconde ververst. Android 11 maakt het voor ontwikkelaars simpeler om rekening te houden met de door de gebruiker ingestelde ververssnelheid. Dit moet betere beelden opleveren.

samsung galaxy s20 ultra review

4. Ondersteuning voor foldables

Het belooft de volgende designtrend in smartphoneland te worden: opvouwbare telefoons. In navolging van de Samsung Galaxy Fold kun je ook de Huawei Mate X, vernieuwde Motorola Razr en Galaxy Flip Z van Samsung opvouwen. De nieuwe versie van Android 11 merkt nu automatisch of je het toestel open, of dichtgeklapt gebruikt. Vervolgens worden apps en instellingen hierop aangepast. Ook kunnen app-ontwikkelaars straks zien of je over een 5G-verbinding beschikt, of niet.

5. Makkelijker updaten

Android-beveiligingsupdates zijn fijn, maar het proces van downloaden om vervolgens je toestel opnieuw op te starten, is minder plezierig. Android 11 gaat het daarom mogelijk maken om herstarten zo simpel mogelijk te maken. Je hoeft zodoende niet opnieuw je ontgrendelingscode of code van je simkaart in te toetsen wanneer je toestel weer is opgestart.

Samsung Galaxy Z Flip

Op weg naar Android 11

Wanneer alles volgens planning verloopt, en het coronavirus geen roet in het eten gooit, verschijnt Android 11 rond september van dit jaar. Voordat het zo ver is brengt het bedrijf diverse Developer Previews uit. Hierdoor kunnen ontwikkelaars alvast aan de slag met nieuwe functies en hun apps voorbereiden. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Download dan onze gratis Android Planet-app, of meld je aan voor de dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu