Google brengt Android 11 Developer Preview 3 uit voor ontwikkelaars
Dennis de Vries

Google maakt een nieuwe Android 11 Developer Preview beschikbaar. Het is de laatste testversie van het nieuwe besturingssysteem dat speciaal voor ontwikkelaars is, voor een publieke bèta uitgebracht wordt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android 11 Developer Preview 3

De Android 11 Developer Preview 3 is nu te downloaden. Deze nieuwe versie biedt vooral aanpassingen die voor ontwikkelaars van apps interessant zijn. Zo stelt het developers in staat om hun app draadloos te debuggen. Daarbij hoeven ze de telefoon niet meer met een kabel te verbinden aan een computer. Ook is achter de schermen inzichtelijker waarom sommige apps stoppen met draaien.

android 11 developer preview 3

Kleine nieuwe functies of verbeteringen voor gewone gebruikers woorden voor dit soort testversies niet door Google aangekondigd. Het is goed mogelijk dat ontwikkelaars tijdens het gebruik van Android 11 nieuwe zaken tegenkomen we later terugzien in de uiteindelijke versie van de software.

Automatische update voor Pixel-smartphones

De Android 11 Developer Preview 3 is te downloaden voor de Pixel 2 (XL), Pixel 3 (XL)Pixel 3a en Pixel 4 (XL). Toestellen die al een eerdere Android 11-testversie draaien, krijgen automatisch deze nieuwe preview aangeboden.

Voor gewone gebruikers die nieuwsgierig zijn naar Android 11, is het niet aan te raden om deze testversie te installeren. Deze Developer Preview 3 is de laatste testversie die specifiek op ontwikkelaars is gericht. De volgende stap is dat Google een testversie beschikbaar maakt voor het grotere publiek.

android 11 wensen

Android 11 in herfst 2020

In de herfst van 2020 zal de uiteindelijke versie van het nieuwe besturingssysteem worden gepresenteerd. Waarschijnlijk is die voor het eerst te zien op de nieuwe Pixel 5 en Pixel 5 XL, de nieuwe vlaggenschip-smartphones van Google.

Het besturingssysteem zal betere ondersteuning bieden voor 5G-toestellen en opvouwbare smartphones. Ook voegt het bubbels toe met chatgesprekken en biedt het betere beveiliging van persoonlijke gegevens.

Meer nieuws over Android 11

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.