Android 13 Go officieel: deze 5 dingen moet je weten

Colin Baak
20 oktober 2022, 9:16
2 min leestijd
Android 13 Go officieel: deze 5 dingen moet je weten

Android 13 Go is officieel gepresenteerd voor goedkopere smartphones met instapspecificaties. Maar wat is er allemaal nieuw? Je leest het in dit artikel.

Lees verder na de advertentie.

Voor selecte toestellen: Android 13 Go officieel

Via de Google Blog lezen we meer over de officiële lancering van Android 13 Go. De nieuwe software is uitgerust met een aangepast design, gebaseerd op Material You. Dat werd geïntroduceerd met Android 12 en komt nu dus pas naar de lichte versie van het bekende besturingssysteem van Google.

Android 13 Go

Dat betekent onder andere dat accentkleuren worden gebaseerd op de ingestelde achtergrond. Die kleuren zie je onder andere terug in het snelle instellingen-menu, notificaties en op andere plekken. Wel ben je als Android Go-gebruiker beperkt tot het kiezen van vier kleurprofielen, waar dat er in Android 13 inmiddels 16 zijn.

Andere nieuwe opties voor Android 13 Go zijn het per app in kunnen stellen van permissies. Het is mogelijk om per app een andere taal te kiezen, mits de ontwikkelaars deze optie inbouwen. Ook het Discover-thuisscherm is vanaf nu eindelijk te gebruiken bij de lichte software. Misschien wel de fijnste update is dat er voor een nieuwe weg is gekozen wat updates betreft. Dat betekent dat dit type smartphones vaker belangrijke beveiligingsupdates krijgen.

Hogere systeemeisen waren al bekend

Eerder werd al bekend dat de systeemeisen om Android 13 vloeiend te draaien werden verhoogd. Dat betekent dat toestellen minimaal 2GB RAM aan boord moeten hebben, waar dat eerst nog 1GB was. Daarnaast wordt er 16GB interne opslag vereist. Bij vorige edities van Android Go was 8GB geheugen nog genoeg.

Android Go

Smartphones met Android Go worden hier nagenoeg niet verkocht. De markt is een stuk groter in regio’s als Zuid-Europa of Azië. De lonen zijn daar gemiddeld veel lager, waardoor dure smartphones een grote luxe zijn. Hier is bijvoorbeeld nog wel de Alcatel 1B (2022) te koop, een toestel met een adviesprijs van 109 euro en bescheiden specificaties. Wel draait deze telefoon nog op Android 11 Go.

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu