De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android 13 wordt waarschijnlijk in september uitgebracht

Wouter Nijsen
2 augustus 2022, 13:01
2 min leestijd
Android 13 wordt waarschijnlijk in september uitgebracht

Het lijkt erop dat Android 13 volgende maand officieel wordt uitgebracht. En dat terwijl we stiekem goede hoop hadden op een vroege lancering in augustus.

Lees verder na de advertentie.

‘Release van Android 13 is in september’

De release van Android 13 laat niet lang meer op zich wachten. Google test de nieuwste Android-versie nu al geruime tijd en lijkt te mikken op een release in september. Dit komt overeen met eerdere Android-versies, maar toch hadden Android-gebruikers stiekem op een vroegere lancering in augustus gehoopt.

Het bétaprogramma van Android 13 loopt inmiddels al een tijdje en werd dit jaar ook een stuk eerder door Google uitgebracht. De verwachting was hierdoor dat de definitieve release ook sneller zou plaatsvinden. Toch kunnen we de Android 13-update waarschijnlijk ergens in september verwachten, zo blijkt uit nieuwe informatie.

google pixel 5 review

In de security notes van augustus, waarin oplossingen tegen kwetsbaarheden en andere problemen in Android worden vermeld, staat dat Android 13-apparaten met de beveiligingspatch van september hiertegen zijn beschermd. Hierdoor lijkt het erop dat Android 13 met de beveiligingsupdate van september wordt uitgebracht.

Het is echter onduidelijk wanneer de Android-versie precies verschijnt. Wel staat vast dat Googles eigen Pixel-telefoons de upgrade eerst krijgen. Heb je een Pixel 4 of nieuwer, dan sta je vooraan de rij en kun je bij de release direct updaten. Hierna volgen smartphones van andere fabrikanten.

Dit is nieuw in Android 13

Android 13 is een minder grote update dan Android 12. Waar de vorige versie een compleet nieuw design introduceerde, focust versie 13 zich op kleinere verbeteringen. Zo gaat het vergrendelscherm gedeeltelijk op de schop en kleuren app-icoontjes automatisch mee met het thema dat jij hebt gekozen.

De software-update richt zich ook op privacy en beveiliging. Het wordt bijvoorbeeld mogelijk om apps toegang te geven tot bepaalde mediatypen op je telefoon. Zo hoef je niet al je foto’s en video’s te delen met een app die bijvoorbeeld alleen audio kan bewerken.

Android 13 voert ook verbeteringen door voor tablets. Multitasken wordt fijner doordat je makkelijker de splitscreen-weergave kan activeren. Hiermee gebruik je meerdere apps tegelijk. Vanuit het app-overzicht sleep je simpelweg een app-icoon naar de rechterkant van het scherm om te beginnen met multitasken.

Krijgt jouw smartphone een update? Check het grote Android 13 update-overzicht!

Android 12 review: de grootste voor- en nadelen van de update
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu