De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 13-update kan niet worden teruggedraaid op Google Pixel 6-telefoons

Colin Baak
16 augustus 2022, 9:06
2 min leestijd
Android 13-update kan niet worden teruggedraaid op Google Pixel 6-telefoons

Heb je Android 13 geïnstalleerd op je Google Pixel 6a, 6 of 6 Pro, maar je vindt het helemaal niks? Als je de update hebt, is Android 12 terugzetten er niet meer bij en dit is waarom.

Lees verder na de advertentie.

Android 12 ‘rollback’ Google Pixel 6 niet mogelijk

Google heeft een grote verrassing voor ons in petto, want Android 13 is al officieel uitgebracht. De nieuwste versie van Android gaat gepaard met verschillende nieuwe functies en is vanaf nu te installeren op verschillende Pixel-smartphones van Google. Voorheen kon je altijd een image downloaden van een oudere versie, om die vervolgens terug te zetten als je de nieuwe Android-versie toch niks vond.

Op de Google Developers-pagina waar die bestanden te vinden zijn, is echter een opmerkelijke waarschuwing te vinden. Heb je Android 13 geïnstalleerd op een Google Pixel 6, 6 Pro of Pixel 6a, dan kun je geen image van Android 12 meer terugzetten en de oudere Android-versie niet meer gebruiken.

Android 12 rollback Google Pixel 6

Heeft te maken met Tensor-chip?

Opvallend is dat dit alleen genoemd wordt bij de nieuwste generatie van Pixel-telefoons. De zoekgigant zelf heeft geen exacte reden genoemd, maar het lijkt te maken te hebben met de zelfontwikkelde Tensor-processor. Die is te vinden in Pixel 6-serie, maar niet in oudere modellen. Daarbij wordt aangegeven dat dit een extra beveiligingsmaatregel zou zijn van Google.

Wees je er dus van bewust dat als je Android 13 installeert op een toestel uit de Pixel 6-serie dat je niet meer terugkunt naar Android 12. Als dit klopt gaat straks hetzelfde op voor de nieuwe Pixels. De Google Pixel 7 en 7 Pro worden binnen enkele weken verwacht en krijgen een nieuwe generatie Tensor-chip.

Meer over Android 13

Android 13 is officieel uitgebracht. Later dit jaar verwachten we de grote update voor smartphones van onder andere Samsung, Xiaomi, Motorola, Nokia en OnePlus. Met Android 13 richt Google zich nog meer op privacy, is er gesleuteld aan een uniform design en het werkt beter op tablets.

Houd Android Planet goed in de gaten, want de komende weken verschijnt daar natuurlijk meer info over de nieuwe software, waaronder onze uitgebreide review.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 6a
Google Pixel 6a

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu