Android 2.0 in ruim 30 screenshots

android 2Boy Genius Report heeft een serie screenshots bemachtigd van Android 2.0, de nieuwste Android-versie die nog niet is aangekondigd en waar ook nog niet eerder afbeeldingen van zijn gepubliceerd. Android 2.0 wordt een behoorlijke stap vooruit voor Google’s mobiele besturingssysteem, met onder andere native Exchange-ondersteuning, native Facebook-ondersteuning, een compleet verbeterde Google Maps-applicatie, één Inbox waar al je communicatie binnenkomt en een compleet vernieuwde gebruikersinterface. De afbeeldingen die Boy Genius Repot in handen heeft gekregen zijn geen echte screenshots, maar foto’s van een toestel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het gaat daarbij niet om een definitieve build van Android 2.0, dus er kan nog van alles veranderen. Het voert te ver om alle screenshots hier te laten zien. Via onderstaande link krijg je ze allemaal te zien. Exchange-ondersteuning lijkt standaard aanwezig, waarbij je e-mails kunt voorzien van een sterretje, meerdere berichten als gelezen (of ongelezen) kunt markeren, wissen en doorsturen. De unified Inbox werkt niet met Gmail-accounts. In de Google Maps-applicatie vind je voortaan layers (geen Layars, dat is een andere applicatie). Het idee is wel zo’n beetje hetzelfde: er zijn layers met bushaltes, Wikipedia-artikelen, vrienden van Latitude, verkeersinformatie en dergelijke.

In de browser is een nieuwe invoerbalk voor de URL aanwezig, maar Flash zit er nog niet in. Je kunt dubbeltappen om te zoomen, maar ondersteuning voor multi-touch is er nog niet. Op je homescreen kun je een YouTube-widget neerzetten, om sneller toegang te krijgen tot de uploadfunctie voor video’s.

Android 2.0 bevat veel meer instellingsmogelijkheden en ook een aantal functies die overal in het besturingssysteem beschikbaar zijn, zoals text-to-speech en haptic feedback. Om het gebruik in de auto veiliger te maken is er een nieuwe applicatie Car Home met grote iconen, waarmee je tijdens het autorijden allerlei acties en stemcommando’s kunt uitvoeren. Je kunt er bijvoorbeeld een route mee opvragen, een locatie op de kaart bekijken of een contactpersoon opzoeken. Vanuit de contactapplicatie kun je vanaf nu een Facebook-profiel openen.

Meer info: Boy Genius Report
Tipgever: Yorick

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.