Android 2.0 versus HTC Sense: welke wint?

Redactie
22 november 2009, 12:53
1 min leestijd
Android 2.0 versus HTC Sense: welke wint?
Hero Facebook

De website Androinica heeft een mooie vergelijking gemaakt tussen enerzijds de HTC Sense-interface die je op de HTC Hero en Tattoo vindt… en anderzijds de nieuwe functies in Android 2.0. De meeste Nederlandse Android-bezitters kunnen nog steeds geen (officiële) update naar Android 2.0 op hun toestel installeren en toestellen zoals de Motorola Droid, waar Android 2.0 al standaard op wordt meegeleverd, zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar.

Sterker nog: er zijn fabrikanten die van plan zijn om de komende maanden nog gewoon toestellen met Android 1.5 op de markt te brengen, zoals de LG GT540 waar we eerder vandaag over spraken. De nieuwe HTC Passion/Dragon zal mogelijk voorzien zijn van Android 2.0 met een vernieuwde Sense-interface (Sense 2.0). De Droid heeft als slogan ‘Droid Does’, dus is het een goed idee om eens te kijken wat de HTC Hero niet heeft en de Droid wel.

Lees verder na de advertentie.

Androinica loopt toepassingen als Facebook, Twitter en snelle toegang tot contacten langs. Op die punten scoort Android 2.0 eigenlijk helemaal niet zo gunstig ten opzichte van HTC Sense. Toch zijn er zaken die je niet in Sense vindt, waardoor het toch zin heeft om reikhalzend naar een update uit te kijken:

  • Google-navigatie met stembediening (maar in Nederland nog niet te gebruiken)
  • Zoeken met je stem
  • Verbeterde Android Market (met screenshots)
  • Nieuw unlockscreen
  • Snellere browser
  • Bluetooth 2.1
  • Vernieuwde agendafuncties, met de mogelijkheid om uitnodigingen te sturen

Meer info: Androinica

Categorie: Firmware

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's