De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Dit brengt Android Wear 2.0, de grootste update tot nu toe

Erwin Vogelaar
18 mei 2016, 20:32
2 min leestijd
Dit brengt Android Wear 2.0, de grootste update tot nu toe

Google heeft op Google I/O Android Wear 2.0 onthuld. Deze grote update voor Googles smartwatchplatform biedt later dit jaar een hoop nieuwe opties voor onze horloges.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear 2.0 aangekondigd

Google heeft op Google I/O Android Wear 2.0 aangekondigd. De nieuwe versie van Googles smartwatchplatform is een grote update, met een verbeterd design en een hoop nieuwe functies. Zo zal het met Android Wear 2.0 voor watchfaces mogelijk zijn om informatie uit alle andere apps op je pols te tonen. Hierdoor zul je steeds minder vaak aparte apps hoeven te openen, omdat je gewoon binnen de watchface kunt blijven.

android wear 2.0 aangekondigd

Daarnaast krijgen we de mogelijkheid om op meerdere manieren te reageren op berichten. Voorheen was het enkel mogelijk om op een bericht te reageren met je stem, maar met Android Wear 2.0 krijg je meer opties. Zo wordt er een toetsenbord gemaakt dat lijkt op Googles toetsenbord voor Android-smartphones, maar werkt op een klein schermpje. Ook zal je handschrift herkent worden om zo mee te typen. Of dit met vingers op zo’n minuscuul oppervlakte goed werkt is nog maar de vraag. Er zijn in ieder geval genoeg situaties te bedenken waarin je niet even wat tegen je horloge kunt zeggen, zoals in een vergadering of in een stille trein. Dan is typen, hoe onhandig ook, toch beter. De meest ideale vorm van reacties typen is natuurlijk Smart Reply, de functie waarbij Google enkele reactievoorstellen doet. Ook deze functie komt naar Android Wear 2.0.

Een derde handige nieuwe functie, die misschien wel het grootste nieuws is over Android Wear 2.0, is dat veel functies te gebruiken zullen zijn zonder dat het horloge aan een smartphone verbonden is. Horloges kunnen met Android Wear 2.0 zelf een netwerkverbinding maken. Dit is onder andere handig om de nieuwe fitnessfuncties mee te gebruiken, zodat je tijdens het sporten je de smartphone thuis kunt laten. De nieuwe versie van Android Wear wordt op dit moment naar ontwikkelaars uitgestuurd en wij kunnen er komende herfst mee aan de slag.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu