Android 2.1 al gesignaleerd in bezoekersstatistieken

flanWat er precies in Android 2.1 (Flan?) aan nieuwe functies zal zitten, is nog niet bekend. Maar de update van Android is al wel ‘in het wild’ aangetroffen in de bezoekersstatistieken van de website Android And Me. Interessant is daarbij te zien dat de bezoekers van deze Amerikaanse blog anders van samenstelling zijn dan de bezoekers van onze website: al 62,5% is overgestapt op Android 1.6 terwijl bij ons een overgrote meerderheid nog op Android 1.5 zit.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Bij Android And Me ziet de samenstelling van de bezoekers er als volgt uit:

android 2.1

De website zag de eerste bezoeker met Android 2.1 op 28 oktober opduiken en sindsdien zijn er 23 bezoekjes geweest. Bij onze site ontbreekt Android 1.0 in de statistieken, waarschijnlijk omdat toestellen met Android 1.0 nooit in Nederland zijn verkocht en omdat de tech-savvy gebruikers van het eerste uur al lang naar 1.5 zijn overgestapt. Toestellen met Android 1.6 zijn in ons land nog nauwelijks te koop. Let op dat de kleuren blauw en groen zijn omgewisseld in vergelijking met de voorgaande grafiek: de blauwe kleur staat nu niet voor Android 1.6, maar voor Android 1.5.

bezoeken percentage

Ook wel interessant is het percentage mensen dat op een Android-toestel de site bezoekt (bijna 9%). Windows-gebruikers zijn veruit in de meerderheid:

besturingssystemen androidplanet

Foto: CC Sifu Renka

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.