Android 2.1 al op de helft van de Android-toestellen

android versies marktaandeelGoogle heeft cijfers uitgebracht over de Android-versies die momenteel in gebruik zijn. En wat blijkt? De helft van de Android-telefoons draait tegenwoordig al op 2.1. De andere helft zit nog op de oude versies 1.5 (een kwart) en 1.6 (ook een kwart). Verwaarloosbaar zijn Android 1.1, 2.0 en 2.0.1. Google registreerde gedurende twee weken de Android-telefoons die contact probeerden te leggen met de Android Market. Het gaat dus om telefoons die nog actief worden gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Uit de cijfers blijkt dat Android 2.1 de afgelopen tijd snel in populariteit is gestegen. Nog maar kortgeleden zat de meerderheid van de Android-gebruikers nog op versie 1.6. Het is te verwachten dat 2.1 de komende maanden de koppositie houdt: populaire toestellen zoals de HTC Desire zijn standaard voorzien van Android 2.1 en als de HTC Hero straks later deze maand ook een update naar 2.1 krijgt zal het percentage gebruikers nog verder toenemen. Opvallend is dat Android 2.2 nog niet in de cijfers is gedetecteerd.

Meer info bij Google

android marktaandeel

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.