Android 2.1 draait op bijna 60 procent van de toestellen

android firmwareGoogle werkt regelmatig de cijfers bij van de OS-versies die op de toestellen draaien. Dit is gebaseerd op statistieken van toestellen die daadwerkelijk in gebruik zijn. Uit het overzicht blijkt dat Android 2.1 aan een flinke opmars bezig is geweest: al bijna 60% (om precies te zijn: 59,7%) draait op Android 2.1. Maar er zijn toch ook nog behoorlijk wat toestellen die op Android 1.6 (20,3%) en Android 1.5 (15,3%). De geluksvogels die al op Android 2.2 zitten zijn met 4,5% nog in de minderheid. De gegevens zijn verzameld in de voorafgaande twee weken, die eindigden op 2 augustus.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Met de versnippering van Android valt het volgens deze grafiek wel mee: ontwikkelaars hoeven eigenlijk maar met vier versies van het OS rekening te houden, want de categorie Overig beslaat maar 0,2%.

android verdelingDe afgelopen twee weken groeide Android 2.1 van 55,5% naar 59,7%. Die groei kwam deels door nieuwe gebruikers en door mensen die vanaf Android 1.5 en 1.6 een update hebben gedaan. Over twee weken, als Google’s volgende rapportage uitkomt, zal de invloed van Android 2.2 veel groter zijn: dan zijn ook de Froyo-updates van de HTC Desire, Motorola Droid (VS) en HTC EVO 4G (VS) in de taartgrafiek te zien.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.