Android 2.2 (Froyo) gespot in ‘t wild

Redactie
22 april 2010, 14:51
1 min leestijd
Android 2.2 (Froyo) gespot in ‘t wild
android froyo

Engadget bericht dat diverse websites in hun logbestanden sinds 7 april al verscheidene malen bezoek hebben gehad van toestellen die zich identificeren met Android 2.2. De site Android and Me spotte de nieuwe versie van Google’s Android OS al meerdere keren. De Duitse site MobiFlip.de zegt zelfs al foto’s van een toestel gezien te hebben met Android 2.2 erop. Het zou om een myTouch 3G (aka HTC Magic) gaan.

Een van de grootste veranderingen die v2.2 gaat brengen zijn maatregelen om de grote versnippering binnen het Android-platform tegen te gaan. Een scheiding van core OS en UI componenten, tegen de applicaties die daarop draaien. Terwijl bijvoorbeeld de GMail-client meegeleverd wordt, wordt Google Maps los aangeboden in de Market. Google wil die scheiding verder uitbreiden en gebruikers dus meer vrijheid geven en zo tegelijkertijd het platform aan de onderkant sneller kunnen updaten.

Lees verder na de advertentie.

Waarschijnlijk gaat deze scheiding met Froyo beginnen en zal nog verder uitgewerkt worden in diens opvolger Ginderbread (v2.3). Op deze manier kunnen fabrikanten sneller het platform beschikbaar maken aan klanten zonder dat ook zij de hele reeks aan applicaties moeten meeleveren. Bovendien zijn er genoeg Android-gebruikers die dit net zo lief zelf uit willen en kunnen zoeken.

Geruchten gaan dat 19 mei a.s., de dag van Google’s I/O conferentie, de dag zal zijn dat een nieuwe Android-versie bekend wordt gemaakt…

android22 auto update

Update: Google gaat apps automatisch laten update in Android 2.2, zoals is te zien in deze foto.

Categorie: Firmware
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's