Android 2.2 is nu eindelijk de populairste Android-versie

yoghurtEindelijk is Android 2.2 de populairste versie van het mobiele besturingssysteem van Google. Dit blijkt uit gegevens die Google de laatste twee weken van november verzamelde. Meer dan 43% van alle Android-telefoons draait momenteel op Froyo. Voorheen was Android 2.1 (Eclair) de meest voorkomende versie van Android, maar deze heeft nu een aandeel van ‘slechts’ 39,6 procent. Android 1.5 en Android 1.6 hobbelen achter de twee andere versies aan met een marktaandeel van respectievelijk 6,3 procent en 10,6 procent.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Froyo is ondertussen al meer dan een half jaar uit. Waarschijnlijk komt Gingerbread binnenkort uit. Dit zal gevolgen hebben voor het marktaandeel van de andere versies van Android. Op dit moment is Froyo de populairste Android-versie, maar wellicht is dit over drie maanden anders.

os-google

Bron: Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.