De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android 2.3 SDK (Gingerbread) nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Redactie
6 december 2010, 17:09
2 min leestijd
Android 2.3 SDK (Gingerbread) nu beschikbaar voor ontwikkelaars
gingerbread-cookie

Ontwikkelaars kunnen de SDK van Android 2.3 (Gingerbread) vanaf vandaag downloaden. De SDK is zojuist beschikbaar gesteld door Google. Dit betekent dat de nieuwste versie van Google Android af is! Nu weten we eindelijk wat versie 2.3 van het mobiele besturingssysteem ons gaat brengen. Gingerbread komt met enkele grote vernieuwingen, zoals internetbellen en contactloos betalen (NFC). Daarnaast is het toetsenbord van Android verbeterd en gaat kopiëren en plakken beter.

Binnenkort zal Google waarschijnlijk met een update komen voor de Google Nexus One, en daarna volgen de telefoons van andere fabrikanten, zoals HTC, Samsung en Sony Ericsson. Wanneer jouw toestel aan de beurt is? Je leest het de komende maanden op Android Planet!

Lees verder na de advertentie.

Beter toetsenbord

Het toetsenbord van Android is verbeterd, waardoor je nog sneller teksten kunt invoeren. Daarnaast wijzigt Android automatisch verkeerde woorden. Typ je dus ‘automat’, dan verandert Gingerbread dit in ‘automaat’. We zagen deze functie al op diverse telefoons van HTC en Samsung. Daarnaast kunnen gebruikers nog sneller cijfers en symbolen selecteren door sneltoetsen in te drukken (bijv. Shift + E = 3, Shift + U = 7).

Kopiëren en plakken

Kopiëren en plakken is nog beter geworden. Gebruikers kunnen snel een woord selecteren en kopiëren door op een woord te drukken. Daarnaast is het mogelijk om makkelijker een stuk tekst te selecteren door twee pijltjes te verplaatsen.

Beter omgaan met stroom

De nieuwste versie van Android gaat beter om met elektriciteit. Als een applicatie een tijdje niet wordt gebruikt, dan schakelt Android deze applicatie automatisch uit. Dit gebeurt ook bij Android 2.2, maar de rol van Android is nu nog actiever geworden. Google Android doet er alles aan om de batterij zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Internetbellen

Android 2.3 bevat de nieuwe functie internetbellen. Je kunt gesprekken voeren met andere gebruikers die zogenaamde SIP-accounts hebben (Session Initiation Protocol). Hierdoor is het mogelijk om te bellen via internet in plaats van via het GSM-netwerk.

Ondersteuning voor NFC-apparaten

Android 2.3 biedt ondersteuning voor contactloos betalen met je Android-toestel. Over een paar maanden kun je in de supermarkten, in de bedrijfskantine of op school al betalen, zonder een portemonnee op zak. Zo fungeert je telefoon als bankpas! Ontwikkelaars kunnen eigen applicaties ontwikkelen die werken met NFC-apparaten. Wij zijn benieuwd naar de resultaten!

Meerdere camera’s

Android 2.3 maakt het mogelijk om meerdere camera’s te bedienen, zoals een frontcamera (indien beschikbaar). Zo kun je dus gemakkelijk foto’s maken van jezelf.

Website Nexus S in de lucht

Tegelijkertijd met de release van de SDK van Gingerbread is de website van de Google Nexus S in de lucht gegooid. Op deze website zijn details te lezen over de nieuwste telefoon van Google en Samsung, die draait op Android 2.3, een 1 GHz Hummingbird-processor heeft en 16 GB flashgeheugen bezit. Daarnaast is de telefoon uitgerust met een vijf megapixelcamera en een 4“³ Super AMOLED-scherm met een resolutie van 480 bij 800 pixels.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu