Android 2.0 krijgt WVGA-resolutie, hacken wordt makkelijker

Redactie
29 mei 2009, 17:18
1 min leestijd
Android 2.0 krijgt WVGA-resolutie, hacken wordt makkelijker
htc touch hd

Op Google’s jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie komen een hoop interessante details voorbij. Zo werd tijdens een vragenuurtje verteld dat Android 2.0 Donut nieuwe schermresoluties gaat ondersteunen: naast QVGA en HVGA zal het straks ook mogelijk zijn om toestellen met WVGA-resolutie uit te brengen. WVGA is uitstekend geschikt voor tablets en netbooks: het gaat om een resolutie tussen de 800×480 en 854×480 pixels. Maar in telefoontoestellen zijn WVGA-schermen ook al gesignaleerd, zoals in de hiernaast afgebeelde HTC Touch HD.

Uit een berichtje op EE Times blijkt dat Sharp op dit moment aan het onderzoeken is hoe ze Android kunnen gebruiken in kopieermachines. Nog even terug naar de Q&A-sessies: daar werd ook gezegd dat het voorlopig niet officieel mogelijk wordt om Android-applicaties vanaf een SD-kaart te gebruiken. Bezitters van een G1 zitten voor hun applicaties dus aan de beperkte interne opslagruimte vast. Ook gaat Android voorlopig geen multitouch ondersteunen. Dit schijnt een beperking te zijn in de hardware en gaat niet zozeer om een dealtje met Apple. Zelfs als Google multitouch zou willen invoeren, is het op de G1 niet volledig te realiseren. Het ontwikkelaarsteam zou multitouch wel graag willen ondersteunen.

Lees verder na de advertentie.

En dan tenslotte nog het goede nieuws: de root-toegang op de G1 blijft gewoon bestaan. Het ontwikkelteam van Android zei zelfs, dat mensen hun Android-toestel hoe dan ook zullen proberen te hacken. Ze willen het de hackers liever nog iets makkelijker maken, om te voorkomen dat ze hun toestel kapotmaken.

Bron: EE Times en Android And Me

Categorie: Firmware
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's