Android 3.1 update voor Motorola Xoom nu ook in Nederland beschikbaar

Redactie
11 augustus 2011, 11:24
1 min leestijd
Android 3.1 update voor Motorola Xoom nu ook in Nederland beschikbaar

Motorola is deze week begonnen met het uitrollen van de Android 3.1 Honeycomb-update in Europa. De update wordt echter in fases verspreid, maar Motorola laat nu weten dat ook Nederland aan de beurt is met het ontvangen van Android 3.1. Naast Nederland kunnen ook het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland en Italie de nieuwe Honeycomb-versie binnenhalen.

Om je Motorola Xoom handmatig te updaten ga je naar app => instellingen => over de tablet => systeemupdates. De tablet checkt dan handmatig of er een update is en zal deze dan gaan downloaden. Vervolgens kun je de update installeren. Android 3.1 brengt vooral enkele grafische verbeteringen met zich mee, zoals aanpasbare widgets, en de browser krijgt ondersteuning voor hardwareversnelling. Daarnaast zal ook het SD-kaartslot worden geactiveerd

Lees verder na de advertentie.

In vergelijking met de Amerikaanse gebruikers van de Motorola Xoom, lijken de Europese gebruikers niet al te hoog op de prioriteitenlijst te staan van Motorola. Zo is Android 3.2 voor de Amerikaanse Motorola Xoom al een maand te downloaden, terwijl de Europese versie nog op Android 3.1 moest wachten. Dat Europa nu pas Android 3.1 krijgt, heeft er volgens Motorola mee te maken dat de updates voor de Amerikaanse Xoom door Google worden verzorgd terwijl Motorola verantwoordelijk is voor de updates in andere landen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu