Android 3.2 en 2.3 Live CD’s beschikbaar

Redactie
30 augustus 2011, 11:30
1 min leestijd
Android 3.2 en 2.3 Live CD's beschikbaar
Android vanaf CD

Het Android-x86 Project heeft Live CD’s van Android 3.2 en Android 2.3 uitgebracht voor het grote publiek. Met een Live CD is het mogelijk om Android op je computer te draaien. Dat kan natuurlijk ook met de Android-emulator in de Android SDK, maar met de Live CD gaat dit een stuk vlugger. Het is daarnaast ook een handigere manier om veilig met Android op je computer te experimenteren.

Om de Live CD’s te gebruiken moet je eerst de juiste ISO downloaden die je hier kunt vinden. Deze kun je dan op cd branden, en vervolgens moet je je computer dan opnieuw opstarten van je cd/dvd-spelers en dan kom je automatisch in Android terecht. Het is ook mogelijk om de ISO-bestanden in een virtuele machine te installeren, zodat je geen cd’s hoeft te branden. Deze laatste methode is aan te raden, omdat dit nog een stuk vlugger is dan Android van een cd te draaien.

Lees verder na de advertentie.

Het vrijgeven van de ISO-bestanden betekent een extra manier om met Android aan de slag te gaan op de desktop of laptop. Om een Android SDK te installeren ben je een tijdje bezig, en moet je goed weten waar je mee bezig bent. Deze methode maakt de toegang tot de Google’s mobiele besturingssysteem een stuk laagdrempeliger en is ideaal om veilig kennis te maken met Android.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu