Android 3.2 Honeycomb komt deze zomer en ondersteunt 7-inch tablets
Redactie

huawei mediapadGisteren kon je lezen dat Huawei een 7-inch MediaPad aankondigde. Ze beweerden daarbij tevens dat het de eerste tablet met Android 3.2 was. En hoewel de specs best interessant waren, trok de gebruikte Android-versie toch de meeste aandacht. Android 3.2, was dat al ergens aangekondigd? Volgens de website This Is My Next, opgezet door de voormalig hoofdredacteur van Engadget, komt Android 3.2 deze zomer op de markt. Het zal de laatste Honeycomb-upgrade zijn, voordat Google bezig gaat met Ice Cream Sandwich, dat voor komende herfst staat gepland. Android 3.2 zal meerdere schermformaten ondersteunen, waarbij vooral de ondersteuning van 7-inch tablets beter is geregeld.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Android 3.2 zal bovendien ondersteuning bieden voor Qualcomm-processoren en de NVIDIA Tegra 2 die je tegenwoordig veel in 10-inch tablets tegenkomt. Bij de 7-inch tablets zoals de ASUS MeMo, de HTC Flyer en de Huawei MediaPad worden juist Qualcomm Snapdragon-processoren gebruikt.

Voor mensen die een HTC Flyer hebben, is er dan ook nieuwe hoop, dat ze naar Honeycomb kunnen overstappen. Het grootste obstakel daarbij is HTC’s eigen Sense-interface, want die zal wel moeten worden aangepast. Huidige Honeycomb-tablets zoals de Motorola Xoom zouden de update binnen een paar weken krijgen. De 7-inch tablets volgen in augustus.

In Android 3.2 zijn ook bugfixes doorgevoerd en is de hardwareversnelling verbeterd. Er zitten updates in voor de widgets, Movie Studio, Movies en Music.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.