Android 3.2 SDK nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Redactie
31 augustus 2011, 14:22
1 min leestijd
Android 3.2 SDK nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Google heeft de software development kit voor Android 3.2 Honeycomb vrijgegeven. Met de nieuwe SDK wordt het onder meer mogelijk voor ontwikkelaars om hun applicaties voor meerdere schermgroottes geschikt te maken. Vanaf Android 3.2 worden ook andere resolutie dan 1.280×800 ondersteund. De update is binnen te halen via de Android SDK Manager voor diegenen die de SDK al geinstalleerd hebben, anderen kunnen het SDK Starter Package downloaden.

De update bevat onder meer een nieuwe Android libary en een system image. Ook is er een set van emulator skins aan toegevoegd. Tevens zijn enkele belangrijke API’s vernieuwd en is de Android NDK aangepast. Met de update kunnen ontwikkelaars de nieuwe functies van Android 3.2 gaan benutten. Zo voegt de laatste versie van Honeycomb een nieuwe zoommodus toe en kan media nu ook worden gesynchroniseerd vanaf de SD-kaart.

Lees verder na de advertentie.

Opvallend is dat in de beschrijving van de update ook 720p televisies en gelijkwaardige apparaten worden genoemd. Ontwikkelaars kunnen hun applicaties nu ook optimaliseren voor deze schermgroottes. Dit betekent dat apps nu ook geoptimaliseerd kunnen worden voor Google TV. De Google TV boxen zouden binnenkort ook ondersteuning gaan krijgen voor apps, en hiermee wordt een belangrijke stap genomen in het stimuleren van ontwikkeling voor Google TV-apps.

Bron: Android Developers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu