Android 4.0 en 4.1 op 28 procent van Android-toestellen

versies android november 2012Het is weer tijd voor de maandelijkse update van Google over geïnstalleerde Android-versies. In de rapportage Platform Versions is te lezen dat Android 4.0 en 4.1 nu op 28 procent van de toestellen geïnstalleerd is. De grootste groep gebruikers (53,9%) zit echter nog op Android Gingerbread, oftewel op de versies 2.3.3 tot en met 2.3.7. Honeycomb is met 1,8% van de toestellen een stuk minder populair.

Jelly Bean is opgerukt naar 2,7% van de toestellen. Verder is er niet veel veranderd ten opzichte van de vorige maand. ICS en Jelly Bean groeiden maar marginaal, terwijl 2.2 en 2.3 wat zijn gedaald. Maar dat was te verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

android versies november 2012

Kijken we naar schermformaten, dan zit de meerderheid (50,1%) van de toestellen op een normale schermresolutie met hdpi pixeldichtheid.

schermformaten en dichtheden

android platform update nov 2012