Android 4.2 beschikt over nieuwe fotogalerij en meerdere gebruikersaccounts

Redactie
21 oktober 2012, 14:18
2 min leestijd
Android 4.2 beschikt over nieuwe fotogalerij en meerdere gebruikersaccounts

Door de gelekte Android 4.2-firmware van de LG Nexus 4 is Android Police weer meer te weten gekomen over de volgende Android-versie, die mogelijk met het nieuwe Nexus-toestel wordt geïntroduceerd. Naast het nieuwe Quick Settings-paneel en de verbeterde beveiligingsopties, biedt Android 4.2 ook een vernieuwde fotogalerij de mogelijkheid om gebruikersaccounts te activeren. De fotogalerij krijgt voornamelijk een nieuw uiterlijk, waar de fotoalbums als een soort van polaroids met witte labels worden weergegeven. De rest van de fotogalerij, zoals het bekijken van en swipen tussen foto’s, blijft grotendeels hetzelfde. Het is in deze versie echter ook nog steeds niet mogelijk om je Picasa- of Google+ foto’s te verwijderen. De bovenste balk van de fotogalerij is waarschijnlijk ook nog niet helemaal af, want de grijze kleur is donkerder dan Google normaal bij het Holo-design hanteert.

Een ander onderdeel dat in Android 4.2 wordt veranderd, is het gebruik van gebruikersaccounts. In het huidige Android 4.1 heb je de beschikking over één gebruikersaccount, maar in Android 4.2 is het mogelijk dat je aparte gebruikersaccounts voor zowel de telefoon, instellingen als het Androidsysteem in kunt stellen. Dit betekent dat de telefoon echt compleet kan veranderen als je een ander gebruikersaccount activeert. De Google Play Store houdt bij welke apps er per account zijn geïnstalleerd en het is mogelijk dat er ook een soort van kinderslot kan worden geactiveerd (denk aan een pincode voor de Google Play Store). Hierdoor kun je accounts zodanig instellen dat ze minder rechten hebben dan het hoofdaccount.

Lees verder na de advertentie.

Volgens Android Police is dit samen met het voorgaande het enige wat ze in de system dump van Android 4.2 kunnen vinden. Omdat het een bètaversie betreft, bestaat de kans dat de uiteindelijke Android 4.2-versie meer functies bevat of dat de nieuwe functies nog beter zijn uitgewerkt. We weten waarschijnlijk meer na het Google-evenement op 29 oktober.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu