De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 4.2 Jelly Bean onofficieel beschikbaar voor Nexus S

Redactie
25 november 2012, 12:32
1 min leestijd

De Nexus S, de tweede officiële smartphone van Google, krijgt geen officiële update naar Android 4.2 Jelly Bean. En dat is vreemd, want Android 4.2 Jelly Bean verschilt erg weinig met de Android-versie waar de Nexus S op dit moment op draait. Hoewel de smartphone maar over een singlecore-processor en 512MB werkgeheugen beschikt, draait de Nexus S Android 4.1 Jelly Bean nog vrij goed. Daarom werken ontwikkelaars van het technologieforum XDA Developers aan onofficiële Android 4.2 Jelly Bean-versies voor de Nexus S, die allemaal vrij gemakkelijk te installeren zijn.

Eén van de meest populaire Android 4.2 Jelly Bean-versies is de software van IAmTheDarkOne, maar er zijn ook algemene Android 4.2-versies die direct van het Android Open Source Project worden gehaald. De software is nog wel in een experimentele fase waardoor sommige functies niet helemaal optimaal werken. Denk aan een de niet juiste weergave van de batterijgeschiedenis, het zoekraken van de GPS-locatie en het ontbreken van PhotoSphere.

Lees verder na de advertentie.

Ondanks deze bugs is de algemene feedback op de software erg positief. Om Android 4.2 op je Nexus S te installeren, moet de smartphone wel geroot zijn en ClockworkMod Recovery draaien. Op hetzelfde forum zijn een aantal tutorials te vinden die je precies uitleggen hoe je custom software op je Nexus S installeert.

Let wel: Het installeren van custom software is nooit zonder risico. Android Planet is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan je toestel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy Nexus
Samsung Galaxy Nexus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu