De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Android 4.2 Jelly Bean rolt uit naar Nederlandse Galaxy Nexus, download beschikbaar

Redactie
21 november 2012, 8:35
2 min leestijd

Android 4.2 Jelly Bean wordt op dit moment naar de Nederlandse Samsung Galaxy Nexus-toestellen uitgerold. De update is alleen beschikbaar voor yakju-toestellen, de internationale GSM-variant die direct door Google wordt geüpdatet. Je kunt controleren welke versie jij hebt door naar Google Maps > Info > Apparaat te gaan. Degenen met een yakjuxw of andere yakju-versie – die veelal door Samsung worden geüpdatet – zullen langer op de update moeten wachten.

Als je niet op het ontvangen van de update wilt wachten, is het voor yakju-toestellen ook mogelijk om de update handmatig te installeren. Dit doe je door de Galaxy Nexus in fastboot te krijgen: je start het toestel met beide volumeknoppen en de powerknop ingedrukt op. Met de volumeknoppen navigeer je naar recovery en dan krijg je een rood uitroepteken te zien. Als je dit teken ziet, druk je de volume omhoog- en powerknop tegelijkertijd in. Deze combinatie brengt je naar een nieuw menu waar je apply update from adb selecteert.

Lees verder na de advertentie.

Verbind de Galaxy Nexus met je computer en installeer – mits je dat nog niet gedaan hebt – de laatste Android SDK. Download vervolgens het betreffende update-bestand en zet dit in een nieuwe map. Start vanuit deze map een command-venster door shift en de rechter muisknop tegelijkertijd in te drukken en op open commando-venster hier te klikken. In dat venster typ je het volgende: adb sideload fdf06e8d71c7.signed-yakju-JOP40C-from-JZO54K.fdf06e8d.zip

Na het invoeren van deze regel verschijnt er een progressiebalk op de Galaxy Nexus. Als deze de 100 procent bereikt, zal de smartphone opnieuw opstarten en draai je de laatste versie van Android. Schakel de Galaxy Nexus tijdens het installeren niet uit: dit voorkomt een foutief update-proces.

Als je het handmatig updaten van je Galaxy Nexus te ingewikkeld vindt, kun je altijd enkele dagen wachten tot je de update over-the-air (OTA) ontvangt en de smartphone via de notificatiebalk kunt updaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy Nexus
Samsung Galaxy Nexus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu