Android 4.3 aangekondigd

Gijs Ettes
24 juli 2013, 18:32
1 min leestijd
Android 4.3 aangekondigd
jelly-bean-4.3-android

Google heeft op een persevenement een nieuwe versie van Android aangekondigd, Android 4.3. De update voor Googles besturingssysteem was al uitgelekt.

De update naar Android 4.3 is geen grote update voor Googles besturingssysteem, maar brengt wel enkele interessante verbeteringen met zich mee. Zo is de batterijduur van Android-toestellen aanzienlijk verbeterd door de Android 4.3-update, vooral als je smartphone standby staat of verbinding heeft met een wifi-netwerk.

Lees verder na de advertentie.

Android gaat vanaf 4.3 bovendien bluetooth smart ondersteunen, krijgt als eerste platform ondersteuning voor de nieuwe standaard OpenGL ES 3.0 en laat ouders ‘restricted profiles’ instellen voor hun kinderen. Hierdoor kunnen zij geen aankopen doen in apps.

Google heeft daarnaast een nieuwe api voor drm geïntroduceerd, die er bijvoorbeeld voor zorgt dat Netflix streaming in 1080p gaat aanbieden. Video’s in deze kwaliteit werden voorheen nog niet aangeboden door Netflix en vergelijkbare diensten, omdat ze hun content nog niet voldoende konden beschermen.

De originele Nexus 7, Nexus 4, Nexus 10 en Galaxy Nexus krijgen de update naar Android 4.3 direct (lees: vandaag). Gebruikers van andere Android-toestellen moeten wachten op de updates vanuit fabrikanten en providers.

Dossier over Android 4.3 op AndroidPlanet

AndroidPlanet zette eerder ook al alle Android 4.3-features op een rijtje, met onder andere het nieuwe bluetooth 4.0, avrcp 1.3, de nieuwe Android 4.3-camera en galerij-app en een handige wifi-instelling die tevens energie bespaart. Dat artikel wordt blijvend aangevuld met nieuwe informatie over Android 4.3.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu