De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google maakt Android 4.3 beschikbaar op AOSP

Redactie
25 juli 2013, 8:12
1 min leestijd
Google maakt Android 4.3 beschikbaar op AOSP
android 4.3 aosp

Android 4.3, de laatste versie van Jelly Bean, wordt door Google naar het Android Open Source Project gepusht. Dit betekent dat de broncode voor iedereen beschikbaar is. Onder andere CyanogenMod en Paranoid Android, twee populaire custom firmware-bouwers, hebben al aangegeven bezig te zijn met Android 4.3 met hun eigen software ‘mergen’, ofwel samenvoegen. De images voor Nexus-toestellen zijn al beschikbaar als download en kunnen op de Nexus 4, Galaxy Nexus, Nexus 10 en Nexus 7 worden geïnstalleerd.

Lees verder na de advertentie.

De Android 4.3 AOSP informatie laat zien dat Google alles al gereed heeft om de nieuwe firmware ook naar andere fabrikanten als Samsung, Sony, HTC en LG te brengen. Zij kunnen met de informatie op het AOSP hun eigen firmware-versie ontwikkelen en naar zijn klanten versturen. Normaliter duurt het langer voordat Google de broncode van een nieuwe Android-versie op AOSP beschikbaar maakt.

Android 4.3 AOSP beschikbaar

Zowel CyanogenMod als Paranoid Android hebben via Google + (1, 2) laten weten bezig te zijn om hun eigen alternatieve firmware geheel naar Android 4.3 om te zetten. Gezien de grootte van de Android 4.3 update moet dit niet al te veel werk zijn.

De broncode van Android 4.3 AOSP kan hier bekeken worden. “Namens iedereen van Google Airlines en van het Android grondpersoneel, waaronder kapitein JBQ (technisch hoofd AOSP, red.) wensen wij u een aangename ervaring met Android 4.3 en we hopen u binnenkort weer te zien”, aldus de medeling op AOSP.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu