Android 4.3 batterijduur drastisch verbeterd

Redactie
24 juli 2013, 11:35
1 min leestijd
Android 4.3 batterijduur drastisch verbeterd
android43

De meest recente Jelly Bean-update verbetert de batterijduur van de Nexus 4 aanzienlijk. Dat blijkt uit verschillende testen, waaronder die van AndroidPlanet. De Android 4.3 batterijduur is met name door de standby-tijd aanzienlijk verbeterd en ook het verbruik van het toestel terwijl deze met wifi verbonden is, blijkt flink te zijn gedaald. Eerder gingen de geruchten dat Google aan Project Roadrunner, een project om de batterijduur van Android-toestellen te verlengen, werkt. Hoewel die geruchten door velen ontkracht zijn, lijkt Google wel degelijk bezig te zijn met het verbeteren van de accuduur.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.3 batterijduur en andere verbeteringen

Ook PocketNow meldt dezelfde ervaringen. Uit de testen van de website bleek dat de batterijduur aanzienlijk was verbeterd. Zo wordt er normaliter 4-6 uur met flink gebruik gehaald, na de Android 4.3 update was dit gemakkelijk een gehele dag. Ook in onze testen merken wij dat de batterijduur met ongeveer een uur is verlengd, maar we halen echter niet de prestaties van PocketNow.

Hoewel de huidige gelekte Android 4.3 (Jelly Bean) versie niet officeel is, lijkt de Android 4.3 batterijduur alvast flink te zijn verbeterd. Het is de verwachting dat dergelijke verbeteringen ook naar andere toestellen wordt overgezet, waar onder andere Samsung, HTC, Sony en LG voor verantwoordelijk zijn.

AndroidPlanet zette eerder alle Android 4.3 features op een rijtje, met onder andere het nieuwe Bluetooth Smart 4.0, AVRCP 1.3, de nieuwe Android 4.3 camera en gallerij-app en een handige wifi-instelling die tevens energie bespaart.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's