Android 4.3 hint op smartwatch en andere draagbare technologie

Redactie
2 juli 2013, 17:33
1 min leestijd
Android 4.3 hint op smartwatch en andere draagbare technologie
Android 4.3 smartwatch

Het is mogelijk dat Google aan een Android 4.3 smartwatch en ondersteuning voor andere draagbare technologie werkt. Dat blijkt uit aanwijzingen die in de gelekte Android 4.3-software is aangetroffen. De geruchten gaan dat Google naast een eigen Android spelcomputer ook aan een eigen smartwatch werkt, en die geruchten lijken door Android 4.3 voor een gedeelte te worden bevestigd.

Hoewel het al bekend is dat Android 4.3 altijd naar wifi scant en dat zelfs de Android 4.3 camera app al te downloaden is, blijkt de nieuwe code ondersteuning voor notificaties voor andere apparaten te bieden. Hierdoor zijn apps (of apparaten) in staat om notificaties van andere apps te lezen en te verwijderen, en zelfs om meerdere acties uit te voeren.

Lees verder na de advertentie.

Dit betekent dat de notificatiebalk in feite naar een ander apparaat overgezet kan worden, met alle functionaliteiten die we nu al van Android gewend zijn. De nieuwe feature heeft de naam notification listener service meegekregen.

Android 4.3 smartwatch en andere draagbare technologie

De nieuwe feature is met name interessant door de draagbare technologie van Google. Zo wordt het verbinden en interacteren tussen een smartphone en de vermeende Android 4.3 smartwatch, Google Glass en andere toekomstige draagbare technologie veel gemakkelijker gemaakt. Het is daarbij geen geheim dat draagbare technologie de komende jaren écht groot gaat worden, en Google lijkt er (gelukkig) vroeg bij te zijn.

Lees meer en check het huidige smartwatch Android-aanbod!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu