‘Android 4.3-update voor Nexus 7 lost geheugenprobleem op’

Gijs Ettes
29 juli 2013, 10:52
1 min leestijd
‘Android 4.3-update voor Nexus 7 lost geheugenprobleem op’
nieuwe nexus 7

De Android 4.3-update voor Nexus 7 lost volgens AnandTech een probleem op met het opslaggeheugen van de tablet. Deze zou voorheen niet op tijd werden opgeschoond, waardoor een Nexus 7 trager werd na verloop van tijd. De nieuwe functie zit in de nieuwe Nexus 7 standaard ingebakken, en wellicht ook in andere Nexus-apparaten die al van de update naar Android 4.3 zijn voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Het geheugenprobleem werd veroorzaakt door het beschrijven van het zogeheten nand-geheugen van de Nexus 7. Als alle sectoren van zo’n nand-geheugen een keer beschreven zijn, dalen de prestaties van dat geheugen merkbaar. Hoe kleiner je opslaggeheugen bovendien is, hoe sneller het probleem optreedt. De oude Nexus 7 werkt na verloop van tijd daardoor merkbaar minder vloeiend, tot de Android 4.3-update voor Nexus 7 althans.

Middels het zogeheten ‘trimmen’ van die gevulde sectoren is dit probleem namelijk te verhelpen, en Android heeft met zijn meest recente update nu ook ondersteuning gekregen voor dat trimmen via ‘fstrim’. De nieuwe functie is inmiddels bevestigd door Google, zo meldt AnandTech. Voorheen was je aangewezen op apps als je een vergelijkbaar trim-commando wilde uitvoeren.

Android 4.3-update beschikbaar voor verschillende Nexus-toestellen

De nieuwste Jelly Bean-update is inmiddels beschikbaar voor alle alle Nexus-apparaten sinds de Samsung Galaxy Nexus. Lees meer over het de nieuwste update van Googles besturingssysteem in ons Android 4.3-overzicht.

Via: Tweakers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Nexus 7
Asus Nexus 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu