De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Android 4.3 wifi problemen zorgen mogelijk voor hogere datakosten

Gijs Ettes
18 augustus 2013, 14:08
1 min leestijd
Android 4.3 wifi problemen zorgen mogelijk voor hogere datakosten
android 4.3 wifi

Android 4.3 zorgt mogelijk voor problemen bij het automatisch verbinden met wif-netwerken. Dit melden Android-gebruikers onder andere op xda-developers.

Wifi-netwerken zijn voor veel smartphonegebruikers onmisbaar als ze de maand willen doorkomen met hun databundel. Je staat meestal automatisch ingelogd in je huis, bij vrienden waar je vaak komt en natuurlijk op je werk.

Maar, als je er met Android 4.3 niet altijd op let of je smartphone of tablet wel automatisch is overgestapt van 3g naar wifi, kun je met Android 4.3 weleens van een koude kermis thuiskomen aan het einde van de maand.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.3 wifi onstabiel met automatisch verbinden

Verschillende gebruikers op onder andere xda-developers geven namelijk aan dat ze problemen hebben met het automatisch verbinden met wifi-netwerken sinds de update naar Android 4.3.

Dit gebeurt volgens de getroffen Android-gebruikers vooral als je even uit het bereik van een netwerk gaat. Je moet je wifi dan even helemaal uitschakelen of de lijst met beschikbare netwerken openen om weer verbinding te maken met een wifi-hotspot.

Het probleem lijkt het meest voor te komen op de Galaxy Nexus, maar Nexus 4-gebruikers hebben er naar verluidt eveneens last van, Android Police-redacteur Cody Toombs bijvoorbeeld.

De bug is echter nog niet erkend door het ontwikkelteam achter Android. Let er tot er een update verschijnt dus even op of je wel een wifi-icoontje bovenin ziet als dat moet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu