Android 4.3 wifi scant altijd naar netwerken

Redactie
1 juli 2013, 7:54
1 min leestijd
Android 4.3 wifi scant altijd naar netwerken
Android 4.3 wifi

Android 4.3 draagt nog steeds de naam Jelly Bean. Niet onlogisch, want Android 4.3 is grotendeels hetzelfde als zijn voorganger. De gelekte Android 4.3-versie van de Galaxy S4 laat daarom ook nog niet al te veel zichtbare veranderingen zien. Hetgeen dat wel opvalt, is een nieuwe wifi-instelling. Android 4.3 wifi scant altijd naar netwerken, voor apps of voor Google zelf. Google ziet graag dat gebruikers altijd hun wifi ingeschakeld houden.

‘Laat Google’s locatieservice en andere apps naar netwerken scannen, zelfs als wifi uit is’, aldus de nieuwe instelling. Daarna meldt Google dat de nieuwe instelling voornamelijk draait om een verbeterde vorm van locatiegeschiedenis die zowel door Google als apps wordt gebruikt. Ook als de Android 4.3 wifi uitgeschakeld is. Als gebruikers dit niet willen, kunnen ze de ver verstopte optie gebruiken om de altijd scannen-functie uit te schakelen.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.3 wifi: handig voor Google Now

Dit lijkt een zeer batterijverspillende feature te worden, maar niets is minder waar. De gps-chip verbruikt meer energie als deze opgestart en gebruikt moet worden dan hetgeen dat de wifi-scanner nodigt heeft. Dit betekent dat je op den duur batterij bespaart als je veel van gps-intensieve apps gebruikmaakt. Dit zou mede voor een app als Google Now, die veelvuldig de locatiegeschiedenis raadpleegt, een betere optie zijn.

In de Android 4.3-update is ook de nieuwe camera-app gespot die al voor Android-toestellen te downloaden is. Download nu ook de nieuwe Android 4.3 camera.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu