De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Android 4.4.1 brengt speciale Chromecast-ondersteuning’

Redactie
9 december 2013, 17:22
1 min leestijd
‘Android 4.4.1 brengt speciale Chromecast-ondersteuning’
Android 4.4.1 chromecast

Android 4.4.1 Chromecast-ondersteuning wordt mogelijk aan de Nexus-lijn en binnenkort andere Android-apparaten toegevoegd. Dat blijkt uit aanwijzingen die in de laatste versie van Android 4.4 KitKat zijn gevonden. Uit de code blijkt dat de nieuwe Android-versie het zogeheten ‘mirroring’ gaat ondersteunen waardoor Android-gebruikers het beeld van hun telefoon of tablet naar de Chromecast kunnen streamen. Hierdoor kunnen Chromecast-bezitters bijvoorbeeld hun vakantiefoto’s en -video’s naar de tv streamen, maar ook andere lokale content als hd-video’s en -films.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.4.1 Chromecast

Het blijft vooralsnog onduidelijk wanneer de feature wordt geactiveerd, maar het lijkt dat het Android mirroring alleen beschikbaar is voor Google-producten – en niet voor andere apparaten. De Chromecast ondersteunt al langer eenzelfde feature middels de Chrome-browser. Hierdoor kunnen gebruikers een tabblad van de Chrome-browser naar hun tv streamen. Dit is bijvoorbeeld handig voor Uitzending Gemist of RTL XL, die beide nog geen Chromecast-ondersteuning aan hun apps hebben toegevoegd.

Lees meer over de Chromecast

Wil je weten wat je allemaal met de Chromecast kan? Lees dan onze Chromecast review, met alle informatie over de hdmi-stick van Google. Er zijn ook links beschikbaar waar je de Chromecast kunt kopen.

Blijf op de hoogte van alles over Android 4.4.1

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's