Android 4.4.1 maakt camera Nexus 5 sneller en beter

Gijs Ettes
5 december 2013, 17:24
1 min leestijd
Android 4.4.1 maakt camera Nexus 5 sneller en beter
Nexus 5 Android 4.1.1

De komende dagen wordt Android 4.4.1 uitgerold op de Nexus 5. Hoewel de nieuwe versie waarschijnlijk slechts een kleine update is met bugfixes, brengt deze tenminste één belangrijke verbetering met zich mee. De camera van de Nexus 5 moet na de update naar Android 4.4.1 sneller foto’s nemen, beter scherpstellen en beschikken over een betere witbalans. Daarnaast is de beeldstabilisatie aangepakt, zodat er minder vertraging is tussen het aantikken van de sluiterknop en het maken van de daadwerkelijke foto.

In gesprek met The Verge geeft Android-topman Dave Burke verder aan dat het niet bij deze verbeteringen blijft voor de camera-app. In de toekomst neemt Google de gebruikersinterface onder handen, zodat belangrijke functies sneller te vinden zijn.

Lees verder na de advertentie.

Uiteraard heeft ook AndroidPlanet het nieuwste Google-toestel uitgebreid getest. De bevindingen van Daniël, onder andere met de camera, lees je in de Nexus 5 review. Daar valt onder andere te lezen dat de Nexus 5 camera met de oude software traag scherpstelt, met vage en mislukte foto’s als resultaat. Daarnaast voelt de interface momenteel nog wat verouderd en minimalistisch aan, in tegenstelling tot de rest in Android 4.4.

Lees meer over de Nexus 5

Meer over het laatste Google-toestel, lees je op de Nexus 5 toestelpagina. Benieuwd naar alle verbeteringen in de nieuwste Android-versie? Check dan de Android 4.4 overzichtspagina.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu