De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 4.4.1 Nexus 5 update uitgerold, download ook voor Nexus 4

Redactie
6 december 2013, 7:46
2 min leestijd
Android 4.4.1 Nexus 5 update uitgerold, download ook voor Nexus 4
Android 4.4.1 Nexus 5 update

De Android 4.4.1 Nexus 5 update wordt op dit moment door Google uitgerold. De update wordt over-the-air (OTA) beschikbaar gesteld voor de Nexus 5, maar het kan nog enkele dagen duren voordat jouw toestel de update ontvangt. Google rolt deze, zoals verwacht, gefaseerd uit.

De grote verandering die de Android 4.4.1 Nexus 5 update brengt, zijn verbeteringen met betrekking tot de camera. De camera van de Nexus 5 moet na de update naar Android 4.4.1 sneller foto’s nemen, beter scherpstellen en beschikken over een betere witbalans. Daarnaast is de beeldstabilisatie aangepakt, zodat er minder vertraging is tussen het aantikken van de sluiterknop en het maken van de daadwerkelijke foto.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.4.1 Nexus 5 update

BawItsBIQAAvOiv

Andere veranderingen die ik op dit moment opmerk, zijn kleine verbeteringen. Zo maakt de foto-interface in de camera-app voortaan deel uit van de nieuwe Google Foto’s-app en lijkt het volume van de speaker en de intensiteit van de trilmotor toegenomen.

De update toont dat er onder andere een nieuwe kernel, radio en bootloader aanwezig zijn, wat erop duidt dat er veel niet-grafische veranderingen zijn doorgevoerd, zoals bugfixes en verbeteringen ten opzichte van de connectiviteit. Op dit moment valt daar weinig over te zeggen.

De Android 4.4.1 Nexus 5 update kan al op niet-geroote toestellen worden geïnstalleerd die geen aangepaste software draaien. Dit wordt gedaan middels sideloaden, een manier om de update op je toestel te krijgen. Een soortgelijke tutorial vind je hier, het ota-bestand is via deze link te downloaden.

Ook geroote en aangepaste Nexus 5-toestellen (zoals die van ondergetekende) kunnen middels sideload de update installeren, maar dit vergt wat meer kennis die op onder andere technologieforum XDA Developers te vinden is.

UPDATE: Inmiddels is Android 4.4.1 ook als een sideload-download beschikbaar voor de Nexus 4, die de update eveneens de komende dagen over-the-air ontvangt. Het installatieproces werkt hetzelfde als bij de Nexus 5. De verwachting is dat de Nexus 7 en Nexus 10 ook spoedig de update over-the-air zullen ontvangen.

Lees meer over de Nexus 5

Meer over het laatste Google-toestel, lees je op de Nexus 5 toestelpagina. Benieuwd naar alle verbeteringen in de nieuwste Android-versie? Check dan de Android 4.4 overzichtspagina.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu