Google wil Android 4.4.3 met belangrijke camera-fix spoedig uitbrengen

Wouter Nijsen
24 maart 2014, 19:14
1 min leestijd
Google wil Android 4.4.3 met belangrijke camera-fix spoedig uitbrengen
android 4.4.3

Steeds meer toestellen worden de laatste weken uitgerust met Android 4.4 KitKat, de laatste versie van Google`s besturingssysteem. Hoewel de belangrijke update nog niet naar iedere Android-telefoon is uitgerold, is Google naar verluidt alweer bezig met een volgende update. Volgens diverse insiders is de telefoonfabrikant begonnen met het testen van het vermoedelijk kleine Android 4.4.3-update.

Zij stellen dat we de update binnenkort al kunnen verwachten, zowel op smartphones als op tablets. Het doorgaans betrouwbare LlabTooFeR stelt dat de update zich momenteel in een testfase bevind. Dat betekent in de meeste gevallen dat een lancering inderdaad niet ver weg is. Wat 4.4.3 straks precies brengt, is nog onduidelijk maar volgens bronnen heeft Google enkele belangrijke fouten uit het besturingssysteem gehaald.

Lees verder na de advertentie.

Daartoe behoort onder meer een cruciale fout in de camera-applicatie van Android. Deze fout zou de batterijduur van smartphones en tablets verslechteren. Of er nieuwe functies toegevoegd worden, is nog niet te zeggen. De verwachting is dat Google Android 4.4.3 KitKat in ieder geval op korte termijn uitrolt naar de eigen Nexus-apparaten, waaronder de  Nexus 7 en en Nexus 5.

Wanneer de update wordt uitgerold naar andere apparaten, hangt zoals gewoonlijk af van de betreffende fabrikant. Laatst zijn verschillende fabrikanten begonnen met de uitrol van KitKat naar hun Android-toestellen. Zo konden bezitters van de Galaxy S4 de update laatst installeren.

Laatste nieuws over Android 4.4 KitKat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu