Google start uitrol Android 4.4.4, download nu al de factory image

Gijs Ettes
20 juni 2014, 8:36
1 min leestijd
Google start uitrol Android 4.4.4, download nu al de factory image
Android 4.4.4 logo

De Android-updates volgen elkaar in rap tempo op. Vandaag is het de beurt aan Android 4.4.4, een kleine update voor de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 (2012/2013-versie met wifi) en Nexus 10 waarvan de OTA uitrol is gestart. Of de update ook naar de Google Play Editie-toestellen komt, is vooralsnog niet bekend. Heb je geen zin om te wachten totdat de update naar je toestel wordt gepusht, dan kun je er ook voor kiezen om de factory image (met buildnummer KTU84P) te downloaden en installeren. Hiervoor ga je naar deze pagina.

Android 4.4.4 is nog niet de update die ART met zich meebrengt of de ‘kill switch’ waarmee fabrikanten op afstand een gestolen of verloren smartphone volledig kunnen wissen. De update brengt voornamelijk bugfixes met zich mee, waaronder een patch met betrekking tot Open SSL en een potentiële man-in-the-middle-aanval. Laatstgenoemde kwetsbaarheid kan ervoor zorgen dat de communicatie tussen twee partijen wordt onderschept door een aanvaller die zich ongemerkt in het midden bevindt.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Android 4.4.4 update

Van de verbeteringen die Android 4.4.4 introduceert zullen doorsnee gebruikers dan ook weinig merken. Ben je benieuwd naar alle details, check dan de changelog hieronder.

ART komt pas in volgende Android-versie

Waarschijnlijk moeten we tot Android 5.0 wachten voordat de virtuele omgeving Dalvik wordt vervangen door ART. Het voordeel van ART, dat staat voor Android Runtime, is dat deze geen gebruikmaakt van Dalvik maar beschikt over een Ahead-Of-Time-compiler.

Dankzij ART-technologie werken apps sneller en vloeiender, wat met name merkbaar is bij het scrollen door zwaardere applicaties. Ook zorgt ART ervoor dat apps efficiënter met de beschikbare hardware kunnen omgaan, zodat het energieverbruik van apps en daarmee ook Android afneemt.

Bekijk ook ons overzicht met de 8 verwachtingen van Google I/O 2014!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu