De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Adoptie Android 4.4 KitKat neemt sterk toe

Gijs Ettes
2 april 2014, 9:07
1 min leestijd
Adoptie Android 4.4 KitKat neemt sterk toe
Android 4.4 adoptie

Uit cijfers van Google, die betrekking hebben op de afgelopen zeven dagen, blijkt dat de Android 4.4 adoptie sterk is toegenomen. 5,3 procent van alle toestellen die toegang hebben tot de Google Play Services draait nu op de laatste versie van Android. Dat lijkt misschien weinig, maar vorige maand lag het percentage nog rond de 2,5 procent. De verwachting is dat de adoptie van KitKat de komende tijd nog sterker zal groeien, aangezien er meer Android-toestellen met deze versie verschijnen (denk aan de HTC One M8 en Galaxy S5) en er steeds meer van een update worden voorzien.

Het percentage Android-apparaten dat draait op Jelly Bean is de afgelopen tijd iets afgenomen, van 62 procent naar 61,4 procent, maar toch nog behoorlijk hoog. Het gros van alle Androids draait dus op versie 4.1, 4.3 of 4.3. De populariteit van andere Android-versies is als verwacht minder geworden. Iets meer dan 14 procent van de toestellen draait op Ice Cream Sandwich (versie 4.0.x), terwijl Gingerbread en Froyo (versie 2.x) daalden tot gezamenlijk zo’n 19 procent.

Lees verder na de advertentie.

Een veelgehoord kritiekpunt bij Android is de fragmentatie van het platform. Momenteel draaien veel smartphones en tablets nog op een oudere versie van het besturingssysteem. Dat is niet altijd even veilig voor gebruikers en bovendien lastig voor ontwikkelaars. Android 4.4 moet dankzij de lagere systeemeisen (onder andere 512MB aan werkgeheugen) ook draaien op nieuwe budgettoestellen.

Hierdoor hoeven fabrikanten van dergelijke goedkope Android-apparaten niet meer terug te grijpen naar een oudere Android-versie, wat er op termijn voor moet zorgen dat de fragmentatie afneemt. Lees er meer over in ons artikel over Project Svelte, dat Android stroomlijnt en fragmentatie terugdringt.

Lees meer over Android 4.4

Meer lezen over Android 4.4? Neem dan een kijkje op de Android 4.4  overzichtspagina. Hieronder vind je het meest recente nieuws met betrekking tot het besturingssysteem.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu