De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 4.4 KitKat: het laatste nieuws over de Android-update

Redactie
3 september 2013, 19:24
2 min leestijd
Android 4.4 KitKat: het laatste nieuws over de Android-update
Android-KitKat-640x426

Na Android 4.3 Jelly Bean komt Android 4.4 KitKat. Dat heeft Google onlangs bekendgemaakt. Hoewel het lijkt op een grap of stunt, heeft Sundar Pichai, hoofd van Android en Chrome, het nieuws via Twitter verspreid. Er is zelfs al een nieuw standbeeld voor Android KitKat voor het hoofdkantoor van Google geplaatst. Dit doet de internetgigant met elke grote nieuwe Android-versie. Daarnaast heeft Google ook een nieuwe website voor Android KitKat online gezet: android.com/kitkat.

De  BBC  meldde daarnaast dat beide partijen elkaar willen helpen met hun naamsbekendheid, en verder zou er geen geld met de deal gemoeid zijn. KitKat gaat simpelweg speciale Android-KitKats uitbrengen, en Google mag gratis de merknaam van KitKat gebruiken.  KitKat zou tevens gekozen zijn omdat velen niet zouden weten hoe Key Lime Pie (limoen-roomtaart) smaakt.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.4 features

Google heeft de features die Android 4.4 Kitkat gaat bieden tot nu toe goed geheim weten te houden. De verwachting is dat Google zijn laatste Android-versie naar meer toestellen wil uitrollen, waardoor Android 4.4 KitKat op smartphones en tablets met `maar` 512MB werkgeheugen kan draaien.

Jelly Bean is voor veel low-end toestellen toch nog een vrij zwaar mobiel besturingssysteem. De nieuwe Linux-kernel van Android 4.4 KitKat zou in ieder geval drastisch minder werkgeheugen gebruiken.  Daarnaast worden verbeteringen aan het design verwacht, api`s voor animaties waar andere apps gebruik van kunnen maken en komen er nieuwe notificiatie-widgets beschikbaar.

Android 4.4 release

Het blijft vooralsnog onduidelijk wanneer de nieuwe Android-versie beschikbaar komt. De afgelopen jaren was de nieuwe Android-versie eind oktober en begin november voor Nexus-toestellen beschikbaar, waarna de meeste toestellen in januari en februari van de update werden voorzien.  De verwachting is dat Android 4.4 samen met de  Nexus 5  in oktober wordt gelanceerd.

Laatste nieuws over Android 4.4 KitKat

Android 4.4 KitKat quote

Android is het besturingssysteem dat op meer dan een miljard smartphones en tablets draait. Omdat deze apparaten ons leven zo fijn maken, wordt elke Android-versie vernoemd naar een dessert: Cupcake, Donut, Eclair (een soort gebakje), Froyo (afkorting van bevroren yoghurt), Gingerbread (gemberkoek), Honeycomb (honinggraat), Ice Cream Sandwich (ijssandwich) en Jelly Bean. Zoals iedereen vinden ook wij het moeilijk om weg te blijven van chocolade, en daarom hebben we besloten om de volgende versie van Android te vernoemen naar een van onze favoriete chocolade-lekkernijen: KitKat!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu