Android 4.4 screenshot laat opnieuw vernieuwd design zien

Redactie
9 oktober 2013, 15:30
1 min leestijd
Android 4.4 screenshot laat opnieuw vernieuwd design zien
nexusae0_wm_kitkat_downloads1

De aankomende Android-versie wordt het nieuwe Android 4.4, met de naam Kitkat. Al op eerdere Android 4.4 screenshots is de nieuwe Android-software naar verluidt te zien, maar ook een nieuwe screenshot van het downloadbeheer in Android laat een vernieuwd Holo-design zien. De app is voorzien van een rustig uiterlijk met grijstinten en oogt niet meer zo donker Holo als bij Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) het geval was.

De app is ook voorzien van een nieuwe sorteerknop en kun je downloads voortaan in een rastervorm op het scherm weergeven. Uit de screenshot valt op te maken dat Google een nieuw en lichter design wil gaan hanteren, met de nadruk op voor het oog vriendelijke kleuren en een in het algemeen minimalistische benadering. Daar is de betreffende Android 4.4 screenshot een uitstekend voorbeeld van, en hoewel we niet met zekerheid kunnen zeggen dat de screenshot ‘echt’ is, lijkt het ons een hele sterke kandidaat.

Lees verder na de advertentie.

Verwachte Android 4.4 features

Android 4.4 screenshots 4

Google heeft de features die Android 4.4 Kitkat gaat bieden tot nu toe goed geheim weten te houden. De verwachting is dat Google zijn laatste Android-versie naar meer toestellen wil uitrollen, waardoor Android 4.4 KitKat op smartphones en tablets met `maar` 512MB werkgeheugen kan draaien.

Jelly Bean is voor veel low-end toestellen toch nog een vrij zwaar mobiel besturingssysteem. De nieuwe Linux-kernel van Android 4.4 KitKat zou in ieder geval drastisch minder werkgeheugen gebruiken. Daarnaast worden verbeteringen aan het design verwacht, api`s voor animaties waar andere apps gebruik van kunnen maken en komen er nieuwe notificiatie-widgets beschikbaar.

De verwachting is dat Android 4.4 samen met de Nexus 5 aan het einde van deze maand wordt aangekondigd.

via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu