De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Eerste Android 4.4 screenshots gelekt, laten Android Kitkat zien’

Redactie
22 september 2013, 12:28
2 min leestijd
‘Eerste Android 4.4 screenshots gelekt, laten Android Kitkat zien’
Android 4.4
Android 4.4

De eerste Android 4.4 screenshots zijn vermoedelijk gelekt. De vier screenshots zijn respectievelijk van het homescreen en het instellingenmenu (zie screenshots links), en van de telefoon- en berichten-app. De grote verandering die direct opvalt: Android 4.4 oogt kleurrijker en ietwat speelser dan het huidige Android 4.3.

Android 4.4 Kitkat zou een meer kleurrijke interface krijgen die is voorzien van lichtere kleuren en een algeheel lichter kleurenpallet. Op de screenshots is tevens te zien dat de statusbalk van kleur kan veranderen. Het lijkt erop dat de kleur wordt afgestemd met de kleuren van de betreffende app. Op dit moment is de statusbalk van stock Android standaard zwart.

De grootste verandering die je op de screenshots kunt zien, is de telefoon-app. In de stock Android-versie oogt deze sober en zijn vrijwel alle kleuren zwart, grijstinten of wit, in Android 4.4 oogt de telefoon-app frisser en overzichtelijker. Dit komt ook grotendeels door de grote ronde knop met het telefoon-icoon erin. De berichten-app heeft een Hangouts-achtig design gekregen met een lichtgrijze balk, waarbij de statusbalk groen (de kleur van de berichtenapp) is gekleurd.

Lees verder na de advertentie.

Al eerder bevestigde Nestlé, de eigenaar van Kitkat, dat de Android 4.4 release in oktober plaatsvindt.

Android 4.4 features

Google heeft de features die Android 4.4 Kitkat gaat bieden goed geheim gehouden. De verwachting is dat Google zijn laatste Android-versie naar meer toestellen wil uitrollen waardoor Android 4.4 Kitkat op smartphones en tablets met `maar` 512MB werkgeheugen kan draaien. Jelly Bean is voor veel low-end toestellen toch nog een vrij zwaar mobiel besturingssysteem. De nieuwe Linux-kernel van Android 4.4 Kitkat zou bijvoorbeeld ook drastisch minder werkgeheugen gebruiken.

Daarnaast worden verbeteringen aan het design, api`s voor animaties waar andere apps gebruik van kunnen maken en komen er nieuwe notificiatie-widgets beschikbaar.

De verwachting is dat Android 4.4 samen met de Nexus 5 in oktober wordt gelanceerd.

UPDATE: AndroidPolice betwijfelt of de screenshots daadwerkelijk van Android 4.4 zijn.

Via: 9to5Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu