De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Google wil markt van smart-tv’s domineren met Android 4.4’

Gijs Ettes
24 oktober 2013, 15:08
1 min leestijd
‘Google wil markt van smart-tv’s domineren met Android 4.4’
smart-tv

Met de introductie van Android 4.4, waarschijnlijk eind deze maand, wil Google ook de Android gebruikerservaring voor smart-tv’s verbeteren. De Koreaanse tech-site ETNews meldt dat Google voornemens is met Android 4.4 KitKat ook dominant te worden op de markt van smart-tv’s.

Het bedrijf gaat daarmee mogelijk de concurrentie aan met Samsung, dat hoopt dat tv’s op termijn allemaal zijn voorzien van Tizen. Dit open-source besturingssysteem wordt mede ontwikkeld door Samsung en is gebaseerd op Linux.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.4 geoptimaliseerd voor smart-tv’s

Google heeft Android 4.4 naar verluidt geoptimaliseerd voor gebruik op smart-tv’s, zo geeft ETNews aan. Er is zowel aandacht besteed aan het design, de interface en het gebruiksgemak.

Dat smart-tv’s meer focus van Google krijgen, komt niet als een verrassing. Eerder ging al het gerucht dat Google TV, waarvan veel huidige smart-tv’s zijn voorzien, een naamsverandering krijgt. Met de naam Android TV worden Android en smart-tv-platform Google TV met elkaar samengebracht. Op die manier hoopt Google makkelijker de weg te kunnen vinden naar de woonkamer van de consument. Momenteel lukt dat al aardig met de Chromecast, die vooral op Amazon populair is.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu