De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android 4.4 update: wanneer komt KitKat voor jouw toestel?

Redactie
6 november 2013, 12:01
3 min leestijd
Android 4.4 update: wanneer komt KitKat voor jouw toestel?
Android 4.4 update

Hoewel de Nexus 5 al van Android 4.4 kan genieten, zijn er veel toestellen nog niet van een update voorzien. De reden? Fabrikanten moeten eerst Android aan hun eigen softwareschil aanpassen en zijn veelal nog bezig met de Android 4.3 (Jelly Bean)-update voor hun toestellen. Toch hebben velen al aangegeven wat de status is met betrekking tot KitKat. AndroidPlanet zet de Android 4.4 update van fabrikanten op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Google & Nexus

Nexus 4

Google heeft aangekondigd dat de Nexus 4, Nexus 7 en Nexus 10 naar Android 4.4 KitKat worden geüpdatet. Dit gebeurt binnen een “korte periode”, en aangezien de broncode al is gepubliceerd kan het niet lang meer duren voordat Google zijn over-the-air-update voor deze toestellen verspreid.

De Galaxy Nexus en Nexus S worden niet meer officieel naar Android 4.4 geüpdatet, maar er zijn wel custom roms beschikbaar die je via enkele tutorials kunt installeren. De Galaxy Nexus is bijvoorbeeld prima in staat om Android 4.4 te draaien, de Nexus S eventueel ook door het verbeterde geheugenbeheer van KitKat – dat ook wel Project Svelte wordt genoemd.

Samsung

Samsung heeft nog geen updateschema bekendgemaakt, maar enkele websites melden dat de Zuid-Koreaanse fabrikant KitKat al voor de Galaxy S4 aan het testen is. De afgelopen periode heeft Samsung echter zijn topmodellen vrij snel van de update naar Android 4.3 voorzien, en wordt steeds beter in het regulier updaten van toestellen. We verwachten dan ook dat de meeste toestellen aan het begin van volgend jaar worden geüpdatet naar Android 4.4 KitKat.

LG

LG G2

Uit enkele lekken blijkt dat LG zijn LG G2 mogelijk erg snel naar Android 4.4 gaat updaten. LG Nederland meldde eerder tegen AndroidPlanet van de samenwerking met Google te hebben geleerd, met de focus op het uitrollen van Android-updates. Het document waar deze informatie uit blijkt, meldt tevens dat de Galaxy S4, Galaxy S3 en Note 2 allemaal in eind november of december naar KitKat worden geüpdatet.

Informatie over andere LG-toestellen is nog niet door LG bekendgemaakt, maar de verwachting is dat de LG G en G Pro sowieso als eerste van KitKat worden voorzien.

HTC

HTC heeft inmiddels het updateschema voor KitKat bekendgemaakt. De HTC One Google Play-editie krijgt 15 november de update naar Kitkat, waarna de rest van de One-familie eind januari naar Android 4.4 KitKat worden geüpdatet. De nieuwe Android-versie wordt samen met Sense 5.5 geleverd, en het is waarschijnlijk dat de HTC One als eerste toestel de Android 4.4 update gaat ontvangen, waarna de HTC One Max, HTC One Mini en andere One-toestellen volgen.

Sony

Sony heeft inmiddels bevestigd dat het bedrijf volgende week meer informatie over de updates bekendmaakt. Het blijft vooralsnog gissen naar een mogelijke update, maar gezien de geschiedenis van Sony kunnen updates lang op zich laten wachten. De Xperia Z1, Xperia ZR en Xperia Z worden waarschijnlijk als eerste naar Android 4.4 geüpdatet, waarna andere Sony-toestellen volgen.

Acer

Acer heeft aangegeven tegenover AndroidPlanet dat het vooralsnog niet bekend is wanneer de update naar Android 4.4 voor Acer-toestellen beschikbaar komt. Mocht hier verandering in komen, dan lees je dat uiteraard als eerste hier.

Android 4.4 video: een korte indruk van AndroidPlanet

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu