De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Sony komt met Android 4.4 voor Xperia Z, ZL, ZR en Tablet Z

Redactie
21 mei 2014, 17:17
1 min leestijd
Sony komt met Android 4.4 voor Xperia Z, ZL, ZR en Tablet Z
Android 4.4 voor Xperia Z

Sony rolt Android 4.4 KitKat uit voor de Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR en Xperia Tablet Z. De update wordt gefaseerd uitgerold, dus het is mogelijk dat Nederland nog niet aan de beurt is. Dit kan echter wel snel het geval zijn.

De update brengt flinke visuele veranderingen met zich mee, samen met Project Svelte – een technologie waardoor Android soepeler draait op toestellen met minder krachtige hardware. Dit levert echter ook voordeel op voor high-end toestellen, want Android 4.4 werkt merkbaar sneller dan zijn voorgangers.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.4 voor Xperia Z en anderen: dit verandert er

sonyandroid44aam2

De grootste verandering die Android 4.4 doorvoert, is het verbeterde geheugengebruik. Door Project Svelte draait de software sneller op minder krachtige hardware, waar ook de Sony-smartphones van profiteren. Verder zijn de zogeheten Quick Settings en notificatiebalk vernieuwd en lijkt de interface van Sony’s skin voortaan op de interface van de PlayStation 4. Zo is er bijvoorbeeld ook een geanimeerde PlayStation 4-wallaper aanwezig. De veranderingen kun je in de screenshots links zien.

Sony’s apps, zoals MyXperia, Messaging en de uitstekende muziekspeler Walkman, zijn tevens van een update voorzien die de interface aanpast.

Android 4.4 voor Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR en Xperia Tablet Z kan dus heel snel op jouw Android arriveren. Laat het vooral weten in de reacties of je de update hebt ontvangen!

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Tablet Z
Sony Xperia Tablet Z

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu