De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 4.5 gaat beveiliging apps en persoonlijke data flink opschroeven

Redactie
26 maart 2014, 13:26
1 min leestijd
Android 4.5 gaat beveiliging apps en persoonlijke data flink opschroeven
Android 4.5 beveiliging

De geruchten lijken steeds duidelijker te worden: de nieuwe Android-versie wordt Android 4.5, en (nog) niet Android 5.0. Volgens de laatste geruchten zou de nieuwe Android-versie, waarbij het nog niet duidelijk is of de naam KitKat wordt behouden of voor een snoepgoed met de letter L (lollipop?) wordt gekozen, meer veiligheidsopties voor de gebruiker toegankelijk maken.

Zo krijgen apps meer toegang tot de Android 4.5 beveiligingsopties en kunnen apps hun eigen authenticatievorm gebruiken, zoals biometrische beveiliging in de vorm van een vingerafdruk- of irisscanner. Ook is Google bezig om op basis van geluid een beveiligingsoptie te creëren. Dit zou kunnen betekenen dat Android-gebruikers op den duur hun apparaat via de stem kunnen ontgrendelen.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.5 beveiliging

android security

Ook zou het met de nieuwe Android 4.5 beveiliging mogelijk moeten worden om belangrijke documenten, foto’s of andere informatie op een beveiligde chip op te slaan in plaats van het opslagruimte van het apparaat. Zo kunnen derden – van malafide apps tot kwaadwillenden – niet meer bij jouw belangrijke bestanden. Ook werkt Google naar verluidt aan een nieuwe beveiliging om toestellen op afstand te wissen. Dit is al mogelijk met Android Apparaatbeheer, maar Google zou de mogelijkheden willen uitbreiden en verbeteren.

De nieuwe Android 4.5 beveiligingsopties en -verbeteringen duiden erop dat Google zijn mobiele besturingssysteem mogelijk voor de zakelijke markt aantrekkelijk wil maken. Op deze markt is met name Blackberry actief en heeft Google nog maar een klein marktaandeel, in tegenstelling tot de tachtig procent die Android op de consumentenmarkt bezit. Door de recente NSA-onthullingen door klokkenluider Snowden zou het opschroeven van de beveiliging van Android een belangrijke stap voor Google zijn.

via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu