Android 4.5 concept laat interessant toekomstbeeld zien

Android 4.5 conceptEen nieuw Android 4.5 concept laat een interessant toekomstbeeld van Android zien. De designs zijn ontwikkeld door ontwerper Chastian Ruiz, die zich bezighoudt met het ontwikkelen van userinterfaces. Hoewel hij het homscreen van Android redelijk ‘hetzelfde’ draait, is Ruiz van mening dat vooral de instellingen en sommige menu’s gewoon echt niet meer bij Android passen.

Sinds Android 4.4 KitKat is Googles mobiele besturingssysteem speelser en frisser, maar volgens Ruiz zijn veel features van Android dit nog niet. Daarom heeft hij verschillende onderdelen opnieuw vormgegeven. Overigens lijken sommige onderdelen mij iets te veel op iOS 7, het blijft een interessant concept dat een mogelijk toekomstbeeld van Android betekent. Want speelser en daarmee breder toegankelijker en fijner voor het oog, dat wordt Android sowieso.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android 4.5 concept: meer screenshots

Eén van de belangrijkste vernieuwingen die Ruiz met zijn Android 4.5 concept laat zien, is het aanmeldingscherm. Dit zijn de schermen die je te zien krijgt als je voor de eerste keer je Android-toestel opstart in instelt met jouw gegevens.

“Ik vind dat Android geen goede eerste indruk geeft als je een toestel opstart en instelt. Deze ervaring is vrijwel hetzelfde als de keer dat ik mijn eerste Android-telefoon uitpakte en instelde. Dat was in 2008”, aldus Ruiz.

Meer screenshots zijn te vinden op de blog van Ruiz, genaamd Pixel Shift.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.