De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google lanceert Android 4.5 en Nexus 8 in juli’

Redactie
21 februari 2014, 15:26
1 min leestijd
‘Google lanceert Android 4.5 en Nexus 8 in juli’
Android 4.5 en Nexus 8

Google lanceert Android 4.5 en Nexus 8 in juli van dit jaar. Dat meldt de Android-website Androidgeeks. De lancering gebeurt vlak na de Google I/O, de ontwikkelaarsconferentie die van 25 tot 26 juni plaatsvindt. Google zou tijdens dit evenement alleen nieuwe diensten aankondigen die ook voor ontwikkelaars interessant zijn. Enkele weken later zou de internetgigant zowel Android 4.5 als de Nexus 8 onthullen.

Geruchten over een Nexus 8 gaan al langer. Zo zou de Nexus 7 te veel concurrentie ondervinden van andere goedkope Android-tablets, zoals die van Acer. Over Android 4.5 is vrijwel niets uitgelekt. Dat gebeurt vaker bij nieuwe Android-versies. Omdat Google alles in-house ontwikkelt, lekt er heel moeilijk iets uit over de nieuwe features van het mobiele besturingssysteem. In een geinig Android 4.5 concept is al wel te zien hoe een ontwerper over de volgende Android-versie denkt.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.5 en Nexus 8

Op dit moment is nog niets bekend over de specificaties van de tablet, behalve dat de Nexus 8 een 8 inch-scherm krijgt. Daarmee concurreert de Nexus 8 direct met de iPad Mini, Apples 8 inch-tablet. De verwachting is dat de Nexus 8 net als zijn kleinere en grotere broer van zeer krachtige specificaties wordt voorzien en een aantrekkelijk prijskaartje krijgt. de Nexus 7 was bijvoorbeeld de eerste 7 inch-tablet met een full-hd-scherm.

Lees meer over de Nexus 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu