De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android 5.0.1 factory images beschikbaar: dit moet je weten

Gijs Ettes
3 december 2014, 9:08
1 min leestijd
Android 5.0.1 factory images beschikbaar: dit moet je weten

Google heeft de factory images van Android 5.0.1, een kleine update voor het besturingssysteem, beschikbaar gesteld voor enkele Nexus-toestellen. Lees verder om meer te weten te komen over deze Android-versie.

Lees verder na de advertentie.

Android 5.0.1 factory images

De nieuwe build van Android 5.0 Lollipop heeft buildnummer LRX22C en is te downloaden voor enkele Nexus-apparaten via de Google Developers-site. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

De factory images voor de Nexus 6, Nexus 5, Nexus 4, de Nexus 7 (2012) en de varianten (3G/4G) op bovenstaande toestellen zijn op het moment van schrijven nog niet beschikbaar. Een update voor Android Wear is ook onderweg, maar nog niet te downloaden. Bij dat platform moet Android 5.0.1 zorgen voor een flinke verbeterde accuduur.

Meer over de nieuwe Android-versie

android lollipop android 5.0.1

De nieuwe Android-versie moet daarnaast de vele bugs waarmee Lollipop op dit moment te kampen heeft oplossen. Onder andere problemen met wifi, het versturen van sms’jes en het verdwijnen van de ‘niet storen’-modus leidde bij veel gebruikers tot frustraties. Met Android 5.0.1 moeten die verleden tijd zijn.

De factory images hierboven kun je handmatig via fastboot installeren of in één keer je smartphone of tablet wissen, om vervolgens de nieuwe firmware te installeren. Dit gebeurt via het toegevoegde .bat-script in de factory image. Doorsnee gebruikers kunnen echter beter wachten op de over-the-air (OTA) update. Als je deze op je sd-kaart plaats kun je gemakkelijker via de recovery de nieuwe Android-versie flashen.

Het laatste nieuws over Android 5.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu